Odlični rezultati trboveljskih plavalcev na zimskem državnem prvenstvu v Kranju

Minuli vikend se je v Kranju z Državnim prvenstvom za dečke in deklice zaključila sezona zimskih prvenstev. Za naslove najboljših se je borilo 250 plavalcev iz 23- ih slovenskih klubov, kar je največ v zgodovini prvenstev. Novi plavalci prihajajo iz Ajdovščine, kar bo prav gotovo povečalo konkurenco in posledično uspešnost našega plavanja.

Tako se je tega Državnega prvenstva udeležilo 5 plavalcev plavalnega kluba Lafarge Cement, ki so v izredni konkurenci osvojili ekipno 14. mesto, kar je ob 23-ih klubih, več kot solidna uvrstitev. Ko pa analiziramo podatke, da sta točke za ekipno uvrstitev prispevala le dva plavalca in da zaradi premajhnega števila plavalcev nismo imeli ne ženske, ne moške štafete vidimo, da nas kljub tegobam, ki nas tarejo z zimskim bazenom, ni za odpisati.

In kdo so ti mladi plavalci, zaradi katerih se splača vztrajati v tem lepem a zahtevnem športu, ki pa je zaradi svoje specifike tudi gibalno in družbeno izredno pomemben.

Žiga Šintler, ki je k ekipni uvrstitvi prispeval največ točk in se vsakokrat uvrščal v finala, Daša Krajnc, Jaka Jeršin, Nika Todorovič, ter Andraž Kovačič.

Predvsem Žiga je presenetil sebe in trenerja, saj je bil nepremagljiv v prostem slogu v svoji kategoriji, na 400 in 1500 prosto, pa je pokoril tudi starejše. S kakšno odločnostjo in pripravljenostjo je plaval pove podatek, da je na 1500 prosto drugega premagal skoraj za minuto, ter odplaval najboljši rezultat pri dečkih na prvenstvu! Tudi na 400 prosto si je priboril primat najboljšega in z doseženim rezultatom prišel na prvo mesto klubske all-time lestvice. In prepričani smo, da se tu ne bo ustavil. V svoji kategoriji je bil najboljši tudi na 100 prsno ter 100 prosto, medtem, ko je na 400 mešano osvojil tretje mesto in postal zopet najboljši mladi plavalec. Presenetila je tudi Daša Krajnc, saj je osvojila drugo mesto na 100 mešano, ter tretje na 200 prosto in resnično izvlekla svoj maksimum v finalnih nastopih

Poleg tega, da so izredno popravljali os. rekorde, nista razočarala niti Jaka Jeršin, ne Nika Todorovič, le Andražu se je pripetila diskvalifikacija, ki mu je pokvarila razpoloženje. Prav od njih pa lahko v prihodnje pričakujemo več svetlih trenutkov.

Torej, “konec dober, vse dobro”, vendar ne smemo prezreti dejstva, v kakšnih pogojih trenirajo trboveljski plavalci. Lačni in utrujeni se, takoj po šoli, odpravijo v Hrastnik, kjer z veliko volje in odrekanja opravijo trening. Šele po treningu se najedo in se utrujeni spoprimejo s šolskimi obveznostmi. Če jim že nekateri ne privoščijo uspeha, jim moramo vsekakor izreči priznanje ob dosežkih, ki si ga ob teh naporih zaslužijo.

Plavanje februar 2014 (1)

Plavanje februar 2014 (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top