Odlična Tamara Pavčnik zopet navdušila

V soboto, 20. decembra 2014, je v Logatcu potekal odprti turnir v namiznem tenisu za člane in članice. Udeležilo se ga je okrog 100 najboljših slovenskih igralk in igralcev. Tekmovanje je bilo zelo pomembno, saj velja za slovensko lestvico, le-ta pa za sestavo reprezentance, ki bo meseca aprila 2015 nastopila na Kitajskem.

Na tekmovanju je nastopila tudi Tamara Pavčnik, članica NMK Hrastnik in dijakinja 2. letnika splošne gimnazije GESŠ Trbovlje, ter na koncu osvojila odlično drugo mesto, sploh, če vemo, da je Tamara šele prvo leto mladinka. Kot že celo sezono je tudi tokrat odigrala vrhunsko in pokazala vso svojo moč ravno v najpomembnejših trenutkih. Čez cel turnir je igrala odlično in svoje nasprotnice premagovala brez večjih težav. Klonila je šele v finalu proti favorizirani in bolj izkušeni Fajmutovi z Raven na Koroškem.

Tako je v četrtfinalu s 4/2 v nizih premagala Ljubljančanko Rahotinovo, v polfinalu pa s 4/1 Niko Veronik z Raven na Koroškem. Nasprotnice Tamare niso v nobenem trenutku ogrozile niti za hip in, kot že zapisano, je naša igralka klonila šele v finalu. Finalni dvoboj je izgubila z na videz gladkih 4/1, vendar pa je ob tem treba poudariti, da se je je večina nizov igrala na razliko, kjer pa, po navadi, odločajo le malenkosti.

S tem odličnim rezultatom je Tamara ponovno dokazala, da s trdim in z načrtnim delom lahko doseže vrhunske rezultate v eni izmed pet najbolj razširjenih športnih disciplin na svetu, obenem pa uspešno usklajuje tudi vse svoje šolske obveznosti.
Ta rezultat bo Tamari vsekakor še nekoliko bolj odprl vrata reprezentance, ki bo meseca aprila nastopila na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Zato bo prihajajoče božične praznike, skupaj s svojimi reprezentančnimi kolegi, izkoristila za treninge. Vsi skupaj se bodo namreč dobili v Hrastniku, kjer bodo dvakrat dnevno, pod vodstvom njene trenerke Andreje Ojsteršek Urh, vztrajno pilili elemente do najmanjše podrobnosti.

Največji in najpomembnejši izziv pa za Tamaro še vedno ostaja nastop na mladinskem evropskem prvenstvu meseca julija 2015 v Bratislavi, kjer bo poskušala ubraniti, ali pa celo izboljšati, odlično ekipno šesto mesto iz prejšnjega evropskega prvenstva.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top