Odlična organizacija in izkupiček Državnega prvenstva v plavanju za Trboveljčane

Od petka pa do nedelje je pod okriljem Plavalne zveze Slovenije in v organizaciji domačega kluba Lafarge cement Trbovlje na Letnem bazenu ali po domače »Kopalnici« potekalo posamično in moštveno državno prvenstvo v plavanju za kategorijo dečkov in deklic. Samo tekmovanje, katerega se je udeležilo 230 plavalcev iz 25-ih slovenskih klubov, med katerimi sta vidno vlogo odigrala Žiga Šintler in Daša Krajnc, je odprla trboveljska županja Jasna Gabrič.

Program tekmovanja je potekal z dopoldanskimi predtekmovanji tako, da je v popoldanskem delu tekmovanja nastopilo 16 najbolje uvrščenih iz dopoldanskega predtekmovanja. Trboveljska plavalca sta se v šestih posamičnih nastopih prav tolikokrat uvrstila v »A finala«, torej med osem najboljših.

 

Eden od najuspešnejših plavalcev na tem prvenstvu je postal Žiga Šintler, ki je v šestih nastopih osvojil ravno toliko medalj, ter Daša Krajnc s kolekcijo štirih medalj. O njunih uspehih kasneje, saj sta pokazala odlično pripravljenost in uspela pred domačim občinstvom, ter v ekipnem točkovanju postavila domači klub v prvo tretjino nastopajočih. Solidno sta plavala tudi Tim Dolanc in Nik Stijelja, ki sta močno popravljala svoje os. rekorde, a med najboljše se jima ni uspelo prebiti. Največja osmoljenka tega prvenstva pa je bila Tiatara Zupančič, ki je teden dni pred prvenstvom zbolela in bila primorana ostati na »suhem«. Vneto uho in antibiotiki pač niso zaželen spremljevalec plavalcev.

 

Na tekmi v čudovitem ambientu trboveljskega bazena, ki so ga ob pomoči Zavoda za Šport uredili domači plavalni delavci, so tri dni potekali izredni boji mladih plavalcev, ki so dokazali, da se za bodočnost plavanja ni bati. Štirje državni rekordi pa so dokaz, da je naš bazen tudi eden najhitrejših in ne samo najlepši.

 

Žiga Šintler je tako postal eden najuspešnejših na tem prvenstvu, saj je osvojil kar 6 medalj, ob tem tudi naslov državnega prvaka na 200 prsno! Ob tem naslovu pa se je v vsakem nastopu boril za zlato, a so bile tokrat stotinke na tekmečevi strani. Tako je Žiga osvojil srebro na 100 prsno, 200 prosto, 400 prosto, 1500 prosto, ter 400 mešano, ter s tem dokazal, kako lahko dobri pogoji za trening omogočijo športniku dobre rezultate.

 

Daša Krajnc pa je presenetila sebe in trenerja z brezkompromisno borbo do konca in se veselila štirih medalj, ki pa si jih je povsem zaslužila. Drugo mesto na 100 delfin, 200 delfin in 200 prsno, ter tretje na 400 prosto je nov dokaz, kako močno plavalci potrebujejo svoj zimski bazen, saj je dosežek z zimskega prvenstva izboljšala za tri medalje. Poleg tega pa se je še dvakrat uvrstila na nehvaležno 4. mesto, na 200 in 800 prosto.

 

Moštveni državni prvaki so postali plavalci Ljubljane, drugo mesto je zasedel Fužinar, tretja pa je bila Olimpija.

 

Ta teden pa sledi še zadnje dejanje in sicer državno prvenstvo za kategorije kadetov, mladincev in članov, ki bo v Kranju od četrtka do nedelje. V tem času pa bomo lahko spremljali tudi nastope naših najboljših slovenskih plavalcev na SP v Kazanu, med katerimi bo tudi naša Trboveljčanka Tjaša Vozel. Še posebno njej in pa seveda vsem ostalim želimo veliko dobrih rezultatov.

 

20150801_182813 received_525640480921876 received_921807397884938

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top