Odkrivajte Trbovlje skupaj z Evanturistom!

V mesecu juniju sta Občina Trbovlje ter ekipa Dva na dva d.o.o. predstavili edinstveno aplikacijo Evanturist.si. Gre za aplikacijo, ki je delo trboveljskega podjetja.

Pri podjetju so se odločili, da si želijo prav v Trbovljah prvič predstaviti in preiskusiti aplikacijo. S pametnim telefonom lahko sedaj odkrivate zgodovino Trbovelj oz. poiščete rudarski zaklad. Pot se prične pred gradičem in nadaljujejo z odkrivanjem drugih točk po Trbovljah vse do zadnje postaje.

Navodila za uporabo aplikacije Evanturist.

1. Korak

Na mestu kjer imamo stalno internetno povezavo si iz Trgovine Play namestimo aplikacijo Evanturist na svojo mobilno napravo, ki uporablja Android operacijski sistem. Aplikacija je brezplačna. Da jo poiščemo v Trgovini Play, je potrebno v iskalno vrstico vpisati ime aplikacije. Naprave, ki podpirajo druge operacijske sisteme v tem trenutku niso vključene. Predvidoma jeseni bo na voljo za iOS in Windows Phone.

2. Korak

Odpravimo se na prvo vstopno točko, ki se nahaja ob vhodu v trgovino z zasavskimi turističnimi spominki v Lovskem dvorcu v Trbovljah. Odpremo aplikacijo na mobilni napravi in na zemljevidu pritisnemo na označeno točko. V tem trenutku bomo potrebovali povezavo do spleta, ki jo v naslednjem koraku lahko izključimo.

3. Korak

Nahajamo se na prvi točki aplikacije. Opazimo lahko, da nam ponudi nekaj zanimivih informacij v sliki in besedi. Ko želimo, da se iskanje skritega zaklada začne pritisnemo spodnji desni gumb. Aplikacija bo sedaj od nas zahtevala, da z mobilno napravo posnamemo QR kodo, ki se pojavi na tabli, ki označuje vstopno točko. Dobro si zapomnimo izgled table saj jih bomo v naslednjih korakih iskali pomestu.

4. Korak

Ko smo posneli QR kodo, se začne meriti čas. Aplikacija nam sedaj ponudi namig, kako poiskati naslednjo točko. Če je namig pretežak, pritisnemo spodnji levi gumb, ki nam ponudi nov namig. Kot bomo opazili nas vsak dodaten namig »stane« 5 kazenskih minut.

5. Korak

Ko najdemo naslednjo tablo na točki znova posnamemo QR kodo. Dobimo nove zanimive podatke o tej mestni znamenitosti . Štopanje je v tem trenutku prekinjeno, da imamo dovolj časa z ogledom. Ko želimo nadaljevati pritisnemo spodnji desni gumb.

6. Korak

Ponovljamo 4. in 5. korak dokler ne pridemo do zadnje točke.

 

Želimo vam uspešno iskanje rudarskega zaklada,

Ekipa razvijalcev

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top