Od Slovenj Gradca do RTV-ja in Trbovelj

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje je v zadnjem mesecu zelo aktiven. V začetku aprila so v Delavskem domu Trbovlje snemali svojo drugo zgoščenko, ki je že na voljo, nato so v četrtek, 19. aprila, gostovali v Šolskem centru Slovenj Gradec pri zboru Mismomi ter bili v nedeljo, 22. aprila, prisotni na snemanju oddaje Moja Slovenija na RTV Slovenija.

V petek, 3. maja 2012, pa so v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravili letni koncert zbora z naslovom Kako čudovit svet. K sodelovanju so povabili tudi člane MeMPZ Gimnazije Litija. Vstopnine ni bilo, dvorana Delavskega doma je bila polovično zasedena.

V izvedbi trboveljskega zbora smo slišali okrog deset pesmi, gostujoči zbor pa jih je zapel okoli pet. Trboveljski zbor vodi Blaž Rojko, litijskega pa Anita Medvešek.

pevski zbor gess 2

Na koncertu so se zborovodja, šola in tretješolci poslovili od t.i. “starešin” – dijakov, ki so bili člani zbora vse od njegove ustanovitve – to so Aljaž Bastič, Blaž Dolenc, Luka Jazbinšek, Žan Rojko in Aneja Tahirović (na sliki spodaj).

pevski zbor gess 3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top