Obvestilo zimske službe – 28. december ob 13.30

OBVESTILO S STRANI ZIMSKIH SLUŽB: Trenutno so zunaj 3 kamioni, dva naša traktorja in kooperant s traktorjem, ki skrbi za področje okrog Smrekovine. Največ problemov imamo trenutno na relaciji Čebine-Vrhe-Urankar-Liza-Jager, kjer močan veter povzroča zamete.

 

Dobovec obvladujemo z našim kamionom in krajevnimi orači. Trenutno je neprevozna cesta Lontovž-Kum, smo pa že dogovorjeni s krajevnim oračem, da bo cesto uredil do zjutraj. Vmes je bilo nekaj zastojev na lokaciji Knezdol in Prapreče, ker se je pokvaril traktor, ki obvladuje ta teren. Žal je okvara tako velika, da si z njim ne moremo več pomagati. Na tej relaciji smo zagotovili dodaten kamion, ki skrbi za prevoznost glavnih cest. Problem je na relaciji Planinska vas ter Prapreče-Vasle, ker zaradi karakteristik cest kamion ne more plužiti. Ta dva odseka bomo uredili s traktorjem, ki trenutno pluži še mestne ceste v centru. Oba odseka bosta do zjutraj prevozna.

 

Dodatno smo vpoklicali tudi ročne ekipe, ki odstranjujejo sneg na stopnišču pred delavskim domom zaradi prihajajočih prireditev, na prehodih za pešce in avtobusnih postajah. Čiščenje teh površin bo prioriteta tudi zjutraj tekom delavnika. V roku ene ure bomo pričeli tudi odstranjevati sneg iz pločnikov s snežno frezo. Del pločnikov bo ostal neprehoden do jutri, ker bo potrebno sneg tudi odvažati.

 

V kolikor ima kdo kakšne težave oz. za kakršnekoli info lahko pokliče na telefon ZS (031 790 089 – Primož Bračič) na katerem smo dosegljivi 24 ur.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top