Obvestilo občanom o mednarodni vojaški vaji Jadranski udar 2017 v Trbovljah

Med 4. in 10. junijem bo v Republiki Sloveniji šesto leto zapored potekala mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2017, na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja.

Usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja bo potekalo na šestih različnih lokacijah po Sloveniji, med drugim tudi v občini Trbovlje.

V Trbovljah bodo glavne aktivnosti potekale na območju industrijskih kompleksov Rudnika Trbovlje – Hrastnik in Termoelektrarne Trbovlje. Na tej lokaciji je predvidena uporaba manevrskega streliva ter efektov poka in dima, ki ne bi smeli biti preveč moteči za okolje.

Istočasno se bodo v manjši meri izvajali tudi premiki vojaških vozil in vojakov izven industrijske cone.

Na lokaciji bo predvidoma stacioniranih okoli 25 vojakov in 3 vojaška vozila, zračni prostor nad Trbovljami pa bodo preletavali tudi helikopterji in letala, ki pa se bodo v glavnem zadrževali nad kompleksom rudnika in termoelektrarne.

Povečane letalske aktivnosti bodo izvajali v treh dnevnih obdobjih: od 07.00 do 10.00, od 12.00 do 15.00 in od 18.00 do najpozneje 21.00.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top