Obnova stopnic in ureditev šolskega igrišča

Krajevna skupnost Center je v sodelovanju z Občino Trbovlje začela s prenavljanjem zelo dotrajanih stopnic pri športni dvorani Polaj. Po obnovi bodo trenutno za uporabo nevarne stopnice dobile lepši izgled, predvsem pa bodo varnejše za uporabo. V sklopu del se bodo stopnice ponovno »obbetonirale«. Na vidnih površinah nadlitja stopnic bo uporabljena tehnika štokanja oz. štokan beton, ki je zelo primeren na javnih površinah, kjer je poleg izgleda bistvena tudi trpežnost in enostavnost vzdrževanja. Štokanje je še posebno primerno za obdelavo betonskih stopnic, saj se z omenjenim postopkom spremeni drseča površina v hrapavo, s čimer se bistveno zmanjša možnost padca. Še posebej je to pomembno v primeru mokre oziroma zmrznjene površine.

Učenci osnovne šole Tončke Čeč v novo šolsko leto s prenovljenim igriščem in učilnico na prostem.

Uredilo pa se bo tudi šolsko igrišče pri osnovni šoli Tončke Čeč in del dovoza, ki pelje do igrišča. Igrišče je sedaj zelo dotrajano, zato se bo uredilo odvodnjavanje območja, površina igrišča pa bo tlakovana in deloma asfaltirana. Hkrati pa bo šola bogatejša tudi za učilnico na prostem, ki bo oblikovana kot majhen amfiteater, ki bo dopolnjeval podobo igrišča. Trenutno je na območju, ki ga bomo v prihodnjih dneh začeli prenavljati postavljenih tudi več dotrajanih klopi, ki bodo odstranjene in nadomeščene z novimi, tremi.

Učilnica na prostem bo namenjena drugačnemu načinu učenja, s katerim bodo otroci v neposrednem stiku z naravo, hkrati pa bo s tem šola dobila inovativen in izkustveni prostor za učenje, ki otroke motivira, da se z večjim zanimanjem lotijo raziskovanja novih stvari. Vrednost investicije, ki jo krije Občina Trbovlje znaša približno 47.650 evrov, dela pa bodo predvidoma zaključena do začetka novega šolskega leta.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top