Objavljamo pismo podpore rudarjem župana in podžupanje Občine Trbovlje

Objavljamo pismo podpore stavkajočim rudarjem RTH, ki sta ga objavila župan Občine Trbovlje, Vili Treven, in podžupanja, Jasna Gabrič.

Zapisala sta:

V ponedeljek, 10. marca, ste rudarji v RTH Trbovlje-Hrastnik pričeli s stavko, 127 se vas je zaprlo v jamo. Z njo želite opozoriti na situacijo v družbi RTH Trbovlje ter zahtevate izpolnitev stavkovnih zahtev, ki ste jih postavili vodstvu in lastniku družbe, državi.

Občina Trbovlje in župan občine Vili Treven vas podpirata pri vaši stavki. Rudarji zahtevate tiste pravice, ki vam po zakonu tudi pripadajo! Kot župan sem na situacijo v Trbovljah in Zasavju na področju energetike že nekaj časa opozarjal tudi državo ter pristojne, a se stvari žal niso dovolj hitro rešile. Zaradi odpuščanj v energetiki se je v mesecu decembru brezposelnost povzpela že čez 20%. Prav tako izražamo skrb nad prihodnostjo TET-a in njihovimi zaposlenimi. Prihodnost Zasavja je v tem trenutku, v kolikor se kaj ne bo drastično spremenilo, črna. Prav tako smo zaskrbljeni nad sredstvi interventnega zakona, ki ga je vlada sprejela lani in zaradi katerega bodo občine Trbovlje, Hrastnik in Radeče skupaj prejele 13,4 milijona evrov pomoči v petih letih, a se žal do tega trenutka še ni nič zgodilo, zunaj ni niti enega razpisa! Na državi bo potrebno sprejeti odločitev, ali se bo v prihodnje v Zasavju vlaga/o v energetiko in ali bo energetika pomembna gospodarska panoga.

Imamo vse pogoje, ki so za to potrebni in pomembni, kadre ter infrastrukturo, a potrebna, je tudi politična volja države. lz teh razlogov še enkrat apeliramo na vodstvo vlade ter na pristojne ministre, da se zadeve v družbi RTH Trbovlje rešijo v najkrajšem času ter da se sprejme odločitev glede usode TE T-a in energetike v Zasavju.

Spoštovani knapi, tudi mi smo ves čas z vami!

 

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top