Obisk veleposlanika Nizozemske

Župana Občine Trbovlje Vilija Trevna je v sredo, 5. junija obiskal veleposlanik Nizozemske g. Jos Douma. Obiskal je še Osnovno šolo Trbovlje, ki je zmagala na natečaju o Nizozemski ter Dewesoft, Termoelektrarno Trbovlje in Rudnik Trbovlje – Hrastnik.

Z OŠ Trbovlje so nam poslali naslednji prispevek:

V okviru natečaja Spoznavamo Nizozemsko, na katerem je OŠ Trbovlje osvojila prvo nagrado, je 5. junija šolo obiskal veleposlanik Kraljevine Nizozemske Jos Douma.

Pripravili so mu krajši program. Najprej so učenci, oblečeni v kostume Perkmandeljca in svečane obleke rudarjev, zaigrali Odo radosti. Nato so učenci, ki obiskujejo krožek Ime mi je igra, zaigrali predstavo z naslovom Kje sem doma. Po predstavi so tri učenke, ki so tudi sestre, predstavile avtorsko skladbo. Za konec pa je Otroški pevski zbor OŠ Trbovlje zapel venček ljudskih in ponarodelih pesmi. Veleposlanik se je zahvalil za prireditev in povedal še nekaj zanimivosti o svoji deželi Nizozemski.

Ravnateljica je učence in mentorje pohvalila za njihovo delo in osvojeno nagrado, saj so s tem prispevali k še večji prepoznavnosti OŠ Trbovlje in mesta Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top