Obisk predsednika RS v Trbovljah

Danes je Trbovlje obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V Trbovljah je predsednika RS pozdravila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič ter predstavniki regijskega štaba Civilne zaščite Zasavje, ki so mu predstavili naloge in dejavnosti, ki so v zadnjem letu postali del njihovega vsakdana. Obiskal pa je tudi Gasilski dom Trbovlje, Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje ter Splošno bolnišnico Trbovlje, ki je ena izmed covidnih bolnišnic v Sloveniji.

Borut Pahor, predsednik RS se je vsem predstavnikom štabov civilne zaščite in zdravstvenim delavcem ter zaposlenim v Domu upokojencev Franc Salamon zahvalil za njihovo požrtvovalno delo in nesebično pomoč pri boju z novim koronavirus.

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič pa je ob obisku izpostavila, da so vsi sistemi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa v Trbovljah v prvem in drugem valu očitno odlično sodelovali in delovali, saj, da je trboveljski dom upokojencev eden izmed redkih v Sloveniji, kjer niso zabeležili smrti oskrbovancev zaradi bolezni covid-19.

Obisk predsednika RS v Zasavju je del obiskov vseh regijskih štabov civilne zaščite po Sloveniji ter njegove seznanitve s stanjem in posebnimi napori pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top