Obisk podjetja Diotec Semiconductor

Na povabilo vodstva podjetja Diotec Semiconductor d. o. o. sta županja Jasna Gabrič in podžupan Tadej Špitalar z ekipo obiskala njihove prostore v Gabrskem v Trbovljah. To je bil drugi v vrsti obiskov trboveljskih podjetij (prvo srečanje je bilo z vodstvom podjetja Telkom d. o. o.), katere bosta županja in podžupan v prihodnje opravljala dva do trikrat mesečno.

Vodstvo podjetja, ki izdeluje elektronske komponente in ki v Trbovljah zaposluje približno 100 ljudi, je županji in podžupanu predstavilo rezultate podjetja in izrazilo željo po tem, da ostanejo v tem okolju. Vodstvo občine se zaveda pomembnosti delovnih mest v podjetju Diotec za Občino Trbovlje in županja je zagotovila, da bo po svojih možnostih poskušala zagotavljati ustrezne pogoje za razvoj gospodarstva ter s svojo politiko, ustreznimi programi in ukrepi prispevala k razvoju ne samo tega, temveč tudi drugih podjetij.

Vsi skupaj so si ogledali proizvodni proces in srečanje zaključili s skupno mislijo, da je med podjetji in občino nujno sodelovanje in da občina mora nadaljevati z razpisi za spodbujanje podjetništva in poskušati ohranjati vsa podjetja, ki tu še delujejo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top