Obdarovanje otrok iz socialno ogroženih družin tudi tokrat uspešno

Zabredli smo v novo leto, padli v obveznosti in se že (skoraj) popolnoma predali delu. Vendar leto, v katerega že strmimo in ni več jutrišnji dan, obljublja marsikaj. Nekateri zatrjujejo rešitve, razrešitev socialnih problemov, izhod iz finančne oz. gospodarske krize … A na naši šoli ne besedimo radi. Pristopimo k stvari in k delu ter opravimo želeno.

Pred prazniki smo tako opravili še enega izmed nizov dobrodelnih projektov na naši šoli – »Obdarovanje otrok«. Prireditev, katere cilj je bil obdariti družine, potrebne pomoči, se je odvila v petek, 20. decembra 2013, v telovadnici Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Otroci so z veseljem prišli in darila, ki smo jih skrbno pripravili dijaki in profesorji GESŠ Trbovlje, so jim bila predana. Program, ustvarjen le za njih, se je odvil brez težav. Vendar tisto, za kar smo vsi pridno delali dober mesec, je vendarle prišlo … Iskrice hvaležnosti otrok. Ko smo videli, da so se jim zasijale oči, smo vedeli, da smo na pravi poti. Trud je bil poplačan!

Naj se na tem mestu zahvalim vsem sodelujočim na prireditvi – dijakom, svetovalni službi, profesorjem, knjižničarki, ŠDS, GimTeamu in ostalim, ki so prispevali delček mozaika. Brez vas projekt ne bi živel!

Za zamudniško novoletno voščilo oz. željo pa bi si verjetno vsi želeli eno in edino, povezano s to prireditvijo: da bo takšnih prireditev, kjer pomagamo socialno šibkim, v bližnji prihodnosti čim manj!

Obdarovanje otrok GESS 2013 (1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top