Obdarili smo več kot 200 otrok

  Župan Občine Trbovlje, Vili Treven se je odločil, da bo Občina Trbovlje 3.000 evrov, namesto za ognjemet in novoletna darila, namenila za novoletno obdaritev otrok iz socialno  ogroženih družin. Na Območnem združenju Rdečega križa Trbovlje in Društvu prijateljev mladine Trbovlje so se odločili za otroke pripraviti obisk Dedka mraza in obdaritev. 

V ta namen so jim priskočili na pomoč tudi manjši donatorji in mlajši podjetnik iz Trbovelj, ki je doniral 100 daril za najmlajše. Skupaj so pripravili scenarij in vse potrebno, da so izpeljali obdaritev najbolje kot je možno, saj otroci zaslužijo le najboljše.  

Prireditev je bila včeraj v avli Delavskega doma, kjer je otroke in njihove starše v imenu Občine Trbovlje pozdravila podžupanja Jasna Gabrič. V programu sosodelovali Dedek mraz, pravljična bitja, mažoretke in plesna skupina BIT.

Otrok je bilo po seznamih, ki so jih pripravili iz evidence eSociala približno dvesto.

Za otroke so na RK in DPM pripravili: za  najmlajše sladek paket in igračo, za večje pa sladek paket in bon za nakup igrače po želji v eni od trboveljskih prodajaln, na voljo je bila tudi skromna pogostitev na sami prireditvi, ki jo je pripravilo Turistično društvo Trbovlje.

Tovrstne obdaritve v Trbovljah ni bilo že vrsto let, zato so se tako pri Rdečem križu v Trbovljah in Društvu prijateljev mladine Trbovlje potrudili,  da bi otrokom pokazali, da je december lahko tudi lep in radodaren.

Nosilki projekta sta bili Helena Kastelic in Lavra Izgoršek, obe ob pomoči svojih ekip in prostovoljcev, katerim se iskreno zahvaljujemo! 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top