Občina Trbovlje je Zvezi Sonček podarila dvižni ploščadi iz podhoda

Danes so izvajalci iz podhoda na Trgu revolucije odstranili dvižni ploščadi, ki ju bodo predstavniki Zveze Sonček namestili v Rekreacijski center Sonček Vrtiče. RC Sonček je namenjen izvajanju počitniških in rehabilitacijskih programov za otroke in odrasle osebe z invalidnostmi. Ploščad bodo namestili na počitniški objekt, kjer mansarda ni dostopna gibalno oviranim osebam. Predsednik Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček, Lojze Tomaževič, je ob tem izrazil hvaležnost in veselje, saj bo dvižna ploščad uporabnikom rekreacijskega centra v izredno pomoč in bo olajšala njihovo bivanje v centru.

Ploščadi v podhodu sta bili namenjeni invalidom s spremstvom in ne npr. mamicam z vozički ali lažjim invalidom. V zadnjem času nista delovali zaradi okvare akumulatorja in polnilne postaje. Predračun za popravilo smo pridobili takoj po okvari, a smo se takrat odločili, da ne gremo v popravilo, saj se postavlja vprašanje porabe proračunskih sredstev za popravilo nečesa, kar se ne uporablja. Po naših podatkih se, kljub temu, da je bil ključ dostopen v društvu invalidov, z dvižno ploščadjo ni peljal niti en uporabnik. Prav tako so nastajali stroški za redno mesečno vzdrževanje ter čiščenje.

Investicija rekonstrukcije celotnega območja Trga revolucije je bila izpeljana v letu 2009 skupaj z državo, saj gre za del državne ceste (tudi sofinanciranje je bilo s strani države) in rešitev podhoda z dvižno ploščadjo je bila takrat predstavljena kot optimalna oz. najboljša.

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top