Občina Trbovlje bo razvijala strategijo »Družinam z mlajšimi otroki prijazna občina«

Občina Trbovlje se je pridružila sedmim drugim slovenskim občinam, ki bodo v svojem lokalnem okolju naslednji dve leti razvijale strategijo »družinam z mlajšimi otroki prijazna občina«.

Preko pripravljene strategije bo občina, ki sodeluje v iniciativi PRIMOKIZ, promovirala kvaliteten celostni razvoj predšolskih otrok. Posledično bo izboljšala kvaliteto bivanja za družine z mlajšimi otroki in na splošno višala standard bivanja v občini. Strategija stremi k povezovanju različnih sektorjev in storitev, namenjenih družinam z mlajšimi otroki (šolstvo, zdravstvo, sociala). Na lokalnem nivoju se bo pri vsaki od osmih sodelujočih občin oblikoval lokalni akcijski tim, ki bo sestavljen iz različnih posameznikov in organizacij, ki delujejo na področju otrok in njihovih družin.

Občina Trbovlje se trudi, da bi svojim občanom z investicijami in drugimi socialnimi pristopi omogočila prijetnejše, bolj kakovostno in lepše življenje v našem mestu. S sodelovanjem in razvijanjem strategije »družinam z mlajšimi otroki prijazna občina« in izpolnjevanjem njenih zavez pa bo Občina Trbovlje postajala tudi vse bolj prijazna občina otrokom in njihovim družinam.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top