Ob Tednu upokojencev

V oktobru bo še posebej pestro med upokojenci.

Kot vsako leto bo tudi letos prvi teden v oktobru teden upokojencev. Pri Društvu upokojencev Trbovlje bodo v tem tednu organizirali športna tekmovanja, razstavo ročnih del in slavnostno proslavo. Športniki se bodo pomerili v balinanju z ekipami preostalih društev upokojencev znotraj Zasavske pokrajinske zveze. Skupina Zlatice, ki letos praznuje 30 let obstoja, bo pripravila razstavo ročnih del. V Galeriji Delavskega doma Trbovlje si boste lahko od 1. do 6. oktobra ogledali ročna dela, ki jih pridne Zlatice izdelujejo v različnih tehnikah in tako ohranjajo pomemben del našega narodnega blaga, saj ročna dela v današnjem času izrivajo ceneni strojno izdelani izdelki iz tujine. Skupine, kot so Zlatice, pa bi rade, s tem ko dajo vsako leto na ogled svoja dela, navdušile tudi mlajši rod za tovrstno delo. V gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pa bo kot sklepni del tedna upokojencev še slavnostna prireditev, na kateri bodo nastopile kulturne skupine Društva upokojencev Trbovlje. Ta večer pa je vedno namenjen tudi druženju vseh članov društva.

Prvi oktober je mednarodni dan starejših; v počastitev tega dne bo v Ljubljani v Cankarjevem domu tudi letos Festival za tretje življenjsko obdobje. Tudi tu bodo sodelovali trboveljski upokojenci. Za sodelovanje na koncertu pevskih zborov je bil izbran tudi Mešani pevski zbor Društva upokojencev Trbovlje. Čeprav niso upokojenci več polni moči, so še vedno dejavni na različnih področjih.

                                                                

Joža Ložak

Ponedeljek, 1. 10. 2012
ob 17. uri
30. razstava ročnih del “Od klobuka do nogavic” skupine ročnih del Zlatice, v galeriji Delavskega doma Trbovlje. Razstava bo na ogled do 6. oktobra 2012.

Petek, 5. 10. 2012
ob 18. uri
Osrednja kulturna prireditev v gledališki dvorani delavskega doma Trbovlje v izvedbi kulturnih sekcij Društva upokojencev Trbovlje.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top