Ob Tednu Rdečega križa aktivno tudi v Trbovljah

8. maj – Mednarodni dan Rdečega križa, rojstni dan ustanovitelja Rdečega križa in Nobelovega nagrajenca Henriya Dunanta in pričetek Tedna Rdečega križa, ki letos poteka pod sloganom ‘ 150. let humanitarnega dela – Kri rešuje življenja’, so v Območnem združenju Rdečega križa Trbovlje začeli z izobešanjem zastave naše humanitarne organizacije, sicer pa je dan potekal kot vsako sredo, ob izredno velikem obisku ljudi, ki prihajajo po pomoč v hrani in druge osnovne potrebščine.

Počastitve tega dne in Tedna Rdečega križa pa bodo na našem območnem združenju razpotegnili skozi ves mesec maj. 

Ker je skladišče s hrano še relativno dobro založeno, obiski ljudi pa zelo veliki, računamo na to, da bomo v tem tednu pripravili zadosti sredstev za dodaten nakup hrane za popolnitev našega skladišča.

Naslednjo sredo, 15. maja se bomo priključili slovesnosti v počastitev življenjskega jubileja gospe Mie Filač, najstarejše soustanoviteljice trboveljskega paviljona v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič, gospa Filač je bila idejni vodja programov letovanja trboveljskih otrok v tem letovišču, kjer še vedno počitnikujejo otroci pa tudi starostniki iz naše občine.

21. maja bomo pripravili delavnice za starejše občane in sicer na temo zdravstvene preventive, razdeljevali bomo zloženke na različne teme (holesterol, sladkor, demenca …) in izvajali merjenja sladkorja in tlaka v krvi.

25. maja sodelujemo na Regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči RK in CZ, ki bo letos v Zagorju, isti dan pa je tudi že tradicionalna krvodajalska akcija motoristov.

27. maja, v ponedeljek, bomo organizirali srečanje starejših Trboveljčanov s skromno pogostitvijo in klepetom ob kavici.

Obiski otrok, najmlajših osnovnošolcev na našem območnem združenju bodo potekali ves zadnji teden v maju (od 27. do 31. maja) na temo prva pomoč za najmlajše (sedem skupin), osnovnošolce pa bomo obiskali tudi na šoli na Dobovcu.

Priključili se bomo tudi srečanju Žabjevaščanov sredi meseca junija, kot vsako leto, saj se srečanja udeležijo tudi naši uporabniki.

Sicer pa nam časa za realizacijo vseh idej zmanjkuje saj je socialna stiska v občini kar precej huda, na današnji dan je registriranih 1526 uporabnikov, ki od nas seveda pričakujejo pomoč, vrste pred našimi vrati so dolge in k sreči vsaj s hrano, oblačili … lahko še vedno brez težav pomagamo občanom v stiski.

Pripravljamo pa že tudi akcije za zbiranje sredstev za jesensko akcijo za nakup šolskih potrebščin, letos smo se odločili za vrednostne bone, ki jih bodo prejeli starši otrok šolarjev za nakup za nakup delovnih zvezkov.

OZRK Trbovlje
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top