Ob mednarodnem dnevu družin – 15. maju

Ob 15. maju – mednarodnem dnevu družin vas Društvo prijateljev mladine Trbovlje skupaj s kulturno umetniškimi institucijami vabi na različne dejavnosti. 

Objavljamo tudi poslanico DPM Trbovlje:

15.maj – mednarodni dan družin
POSLANICA

»Socialna integracija in medgeneracijska solidarnost«

Danes je mednarodni dan družin. Dan, ko se vprašamo kako država in družba poskrbita za svojo najmanjšo celico naše družbe, od katere je odvisna prihodnost vseh nas. Dan, ko opozorimo starše na njihovo najpomembnejšo nalogo: pripraviti otroka za življenje.

O družini ima vsak svojo predstavo. Vsak ima o njej svoja merila in želje. Vsi pa se zavedamo tega, da ima družina to moč, da razvije v otroku ljubezen, prijateljstvo, odprtost, vedoželjnost, samozavest in vse tiste lastnosti, ki so potrebne,da je mlad človek sposoben prevzeti odgovornost, ko napoči njegov čas.

Prav zato je na pobudo mnogih staršev in aktivistov tudi v Trbovljah pred 60.leti nastalo Društvo prijateljev mladine, ki je s svojo dejavnostjo zaznamovalo mnoge generacije trboveljskih otrok. Letovanja, počitniške delavnice, izleti, humanitarno delo, številne prireditve – so dejavnosti, ki prinašajo luč v življenje mnogih otrok in lajšajo bremena mnogih družin. Že od nekdaj je precej poudarka na socialni integraciji. Pomembnosti tega, da so programi društva vsem otrokom enako dostopni, da dajemo otrokom enake možnosti razvoja, omogočamo razvijanje njihovih talentov in ustvarjalnosti. Da v svoje projekte vključujemo starše, stare starše in dajemo pomembnost druženju generacij, spodbujamo dragoceni čas, ki ga družina preživi skupaj – ali ob dnevnem obroku, pri delu, druženju na igrišču, ob pomoči drug drugemu. Saj vse to družina je.

Pri Društvu prijateljev mladine Trbovlje obeležujemo Teden družin z akcijo »Za družine brezplačno« in tako kot vsako leto, smo tudi v letošnjem maju pripravili za družine številne dejavnosti v sodelovanju z zasavskimi organizacijami. Vabimo vas, da se nam pridružite, preživite lep teden družin in namenite čas drug drugemu.

DPM Trbovlje
Odbor za družine
Predsednica:
Ana Zupančič
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top