Ob kulturnem prazniku na Cankarju

Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje se zavedamo pomena kulture, zato smo Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, obeležili z dvema dogodkoma.

V ponedeljek, 6. 2. 2017,  je v DDT potekalo odprtje likovne razstave učencev naše šole z naslovom Melje, melje mlinček, ki smo jo obogatili s kratkim kulturnim programom. Razstava bo v avli DDT na ogled do ponedeljka, 13. 2. 2017.

Naslednjega dne se nam je v šolski telovadnici pridružila gospa Anja Štefan, pravljičarka, pesnica, pripovedovalka in zbiralka ljudskega blaga. Najmlajše otroke je začarala s svojo neposrednostjo, odkritostjo in igrivostjo; z veseljem so ji prisluhnili, urica z njo je prehitro minila. Starejšim učencem je razložila, da je del njene »službe« iskanje pozabljenih ljudskih pripovedi, vraž, verovanj, ki jih išče na terenu in v starih rokopisnih zapisih. Pripovedovala jim je pravljice za »odrasle«, v katerih smo se vsi lahko prepoznali in se iz njih tudi kaj naučili. Učenci so jo poslušali z odprtimi očmi in ušesi. Veseli smo, da je prišla k nam v goste.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top