Ob Evropskem tednu mobilnosti podarjamo 5 enoletnih članarin Trajbi

S premišljeno uporabo trajnostne mobilnosti, bi se izognili številnim negativnim posledicam, ki jih prinaša motoriziran promet. Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je »Trajnostno povezani« in spodbuja učinkovitejši ter predvsem bolj zdrav način premikanja in ponuja možnost, da spremenimo svoje potovalne navade.

V zadnjih letih smo veliko pozornosti namenjali razvoju trajnostni mobilnosti v našem mestu. Številni projekti so bili realizirani z mislijo, da občane spodbudimo k vsakodnevni uporabi koles. Vzpostavili smo sistem izposoje električnih koles Trajbi, postavili nadstrešnice za kolesa ter na relaciji križišče Mercator – krožišče Trg revolucije uredili kolesarjem prijazne površine, da se lahko varneje vključujejo v promet. Z EU projektom Izvedba kolesarskih površin v Trbovljah, ki ga trenutno izvajamo in bo zaključen spomladi prihodnje leto, bomo s kolesarskimi površinami povezali mesto od železniške postaje do Gabrskega. Kolesarji bodo pridobili 4.800 metrov novih kolesarskih površin in boljše pogoje za vsakodnevno uporabo le-teh.

Prvim petim uporabnikom, ki se bodo od 20. do 23. septembra na novo včlanili v sistem Trajbi,  bomo ob Evropskem tednu mobilnosti dodali še eno leto brezplačne članarine, kar pomeni, da bodo brez skrbi trajbali do leta 2024. Registracijo je možno opraviti v kavarni mladinskega hotela (Ulica 1. junija 18, Trbovlje). Že danes začnimo razmišljati kaj lahko storimo drugače, da bo prihodnost vseh nas lepša in prijaznejša. Živimo zdravo in potujmo trajnostno.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top