O izvedbi prireditve »Šport in špas«

Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje se je maja letos prvič pridružila vseslovenski akciji druženja in gibanja treh generacij, poimenovani Šport in špas, katere organizator je Zavod Media šport. Gre za medgeneracijsko druženje, za športne in socialne vsebine, ki so namenjen povezovanju in koristnemu ter prijetnemu preživljanju prostega časa. Preberite kako smo preživeli dan in se odločite, da se nam naslednje leto pridružite. 

Prvotni program smo tik pred pričetkom spremenili in ga prilagodili slab(š)im vremenskim razmeram. A ker se hrabrih vedno drži tudi sreča, se je proti koncu dopoldneva izboljšalo tudi vreme in smo lahko del prireditev izpeljali tudi na prostem.

Zbrali smo se v telovadnici in uvodoma razgibali z zumbo, ki jo je vodila gospa Tina Trugar. Mladi, starejši, sploh vsi, smo pretresli telovadnico in se ogreli na nadaljevanje. Učenci prve triade so odšli na sprehod do Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje in za stanovalce pripravili kratek kulturni program. Istočasno so učenci 2. triade sodelovali na štafetnih igrah v telovadnici (mentor Boris Žavbi), učenci 3. triade pa so bili kulturni navijači.

V času malice smo se lahko okrepčali s prigrizki, ki so jih pripravili učenci pod mentorstvom gospe Irene Štusej. Medene dobrote so vsem zelo teknile.

Sredi dopoldneva so nas na šolskem dvorišču obiskali gasilci, ki so predstavili gasilsko vozilo in skupaj z otroki izvedli nekaj gasilskih vaj (mentorica, gospa Jelka Sladič). Navdušenje je bilo, kot vedno, veliko. Naravoslovno usmerjeni učenci so se pridružili sejanju sončnic v koritih pred šolo; mentorica Sabina Potrbin pa jih je popeljala še na ogled šolskega vrta in degustacijo domačih bio pridelkov. Mešane ekipe učencev od 6. do 9. razreda pa so tekmovale v igrah z žogo, pod vodstvom mentorja Gašperja Ovnika.

Ker se je zjasnilo, smo izvedli tek podnebne solidarnosti (organizator Karitas). Za varnost smo poskrbeli učitelji in policist Gorazd Lipovšek. Trasa teka je bila od šole, skozi park in naselje Sallaumines in nazaj do šole. To je bil pravi izziv za naše učence, nekaj pogumnih mamic in korajžnih učiteljic. Čestitke vsem, ki so sodelovali in se dokazali!

Ugotovili smo, da nas dež, oblaki in slaba volja ne smejo ovirati pri špasnem druženju, da se v sili lahko vsi učenci in še nekaj staršev, prijateljev, znancev in učitelji združimo v naši telovadnici, da se znamo zabavati tudi s skromnimi sredstvi in da je pomembno, da se družimo, malo pomigamo in se imamo lepo. Nasvidenje naslednje leto, saj upamo, da bo prireditev postala tradicionalna.

Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top