Novosti v mestnem parku

Da bi mestni park postal bolj čist in bil tako bolj primeren za igro otrok ter sprehode v prihajajočih toplih mesecih, so bile v tem tednu v parku postavljene table na katerih so z zapisana pravila uporabe mestnega parka, ki sicer niso nova, vendar do sedaj niso bila upoštevana.


Res je, da kajenje škodi zdravju, a je to izbira vsakega posameznika, zato smo z namenom, da se cigaretni ogorki ne bi več pojavljali na tleh, kamor vsekakor ne sodijo, zraven klopi namestili pepelnike. V parku so na novo postavljeni tudi koši za smeti, že obstoječi pa so bili obnovljeni.
Z namenom, da bi v naši zeleni oazi sredi mesta ljudje preživeli čim več prostih minut, smo postavili tudi dodatne klopi. Ker pa se v park radi vračajo tudi otroci, želimo območje kjer so nameščena igrala narediti bolj prijazno in varno otrokom. Kot do sedaj ostaja sprehajalna pot za pse po poti ob potoku. Pravila parka bodo opozarjala na to, da kajenje in sprehajanje psov v bližini igral niso dovoljeni. Žal se nekateri uporabniki parka tega do sedaj niso držali, kar je tudi razlog postavitve tabel, ob tem pa apeliramo na vse obiskovalce parka, da pravila spoštujejo in upoštevajo. Prepričani smo, da bo tako naš park bolj čist, obiskovalci pa bolj zadovoljni. V kolikor pa se ljudje tudi sedaj ne bodo mogli držati reda, bomo razmislili o uvedbi prepovedi vodenja psov za celotno območje parka.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top