NOVO: Trbovlje dobile inovativen, tehnološko napreden in okolju prijazen turistični produkt!

Vabimo vas, da se nam pridružite na otvoritvi projekta Evanturist, ki bo potekala v nedeljo, 16. junija 2013, ob 10. uri v mestnem parku v Trbovljah.  Evanturist je projekt aplikacije za mobilne telefone, ki po principu iskanja skritega zaklada prikaže pomembnejše znamenitosti Trbovelj. Gre za inovativen, tehnološko napreden in okolju prijazen turistični produkt, ki bo Trbovljam prinesel novo dodano vrednost.  

VEČ O PROJEKTU: 

Svet spreminja v zgodbe

Nova in inovativna mobilna aplikacija z naslovom EVANTURIST omogoča edinstveno izkušnjo spoznavanja in doživetja našega kraja.

Dovršenost inovacije

Aplikacija je plod dela mladega slovenskega podjetja iz Trbovelj, ki preko sodobne tehnologije na enostaven način omogoči obiskovalcem nepozabno pustolovščino odkrivanja najbolj skritih kotičkov našega kraja in spoznavanja zgodb na način, ki ga ne premore listje tradicionalnih vodnikov in brošur.

Enostavnost uporabe

Inovativen interaktivni pristop omogoča, da iz našega mesta ustvarimo zgodbo, edinstveno doživetje, ki bo obiskovalcu omogočilo  raziskovanje, lažje in zanimivejše spoznavanje našega kraja.  

 

Naj se igra začne!

Strokovnjaki podjetja so pripravili zgodbo Trbovelj, ki vključuje našo zgodovino, znamenitosti in posebnosti. Preko sistema QR kod, priprave ustreznih vsebinskih in vizualnih sporočil ter preko povezljivosti s socialnimi omrežji se ustvarja pot, ki ji uporabnik sledi.

Mobilna aplikacija je zasnovana tako za pametne telefone, kot tudi za tablične računalnike. Programsko je zasnovana na operacijskih sistemih Android, iOS ter Windows phone in prilagodljiva na različne velikosti ekranov.

Ciljna publika so takorekoč vsi uporabniki pametnih naprav; mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki želijo spoznati kraj na drugačen način.  Igra je primerna za mlade, mlade družine in starejše, ki jim je sodobna tehnologija blizu. Zaradi svoje drugačnosti in inovativnosti smo trdno prepričani da bo aplikacija vsekakor požela dober odmev tudi med lokalnim prebivalstvom.

Krajši opis igre

Vsak uporabnik na pametno napravo naloži aplikacijo »EVANTURIST«, ki se nahaja tako kot vse druge aplikacije v AndroidMarket ali pa na AppStore. Aplikacija je za uporabnika brezplačna, proces namestitve je enostaven in se prilagaja vsem programskim ozadjem (Android, IOS, Windows Phone).

Po uspešni namestitvi se v nastavitvah izbere ustrezen jezik, na zemljevidu pa označi pot, ki jo želimo odigrati.  Po prvi prebrani točki začnemo igro in bitka s časom se začne. Aplikacija nam uvodoma ponudi prvi namig in začne se iskanje nove lokacije, kjer se skriva nova QR koda, ki nam ponuja informacije o novi lokaciji.

Igra se tako nadaljuje iz lokacije v lokacijo. Vsak namig nas »stane« dodatnih kazenskih 5 minut (na voljo pa imamo največ dva namiga), vsako točko lahko objavimo na socialnih omrežjih in tako še dodatno promoviramo lokalne značilnosti. Vsaka proga ima svoj rekord, uporabniki se trudijo čim hitreje zaključiti progo, ob tem pa spoznavajo lokalne znamenitosti.

V nadaljevanju se aplikacija nadgrajuje z različnimi opcijami, (ocenjevanje poti, komentiranje, možnost oglaševanja ob poti …) ki naročniku omogočajo popoln izkoristek aplikacije.

Pridružite se nam v mestnem parku v nedeljo; po principu “iskanja skritega zaklada” bomo razkrivali nekatere trboveljske znamenitosti!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top