Novičke iz Društva invalidov Trbovlje

Kot kaže smo v Sloveniji v boju z epidemijo in zajezitvijo le-te toliko uspešni, da se postopno sproščajo  ukrepi,s  katerimi smo skušali zajeziti epidemijo koronavirusa.

 

Mnogi ljudje v tem obdobju doživljajo duševne stiske: strah pred koronavirusom, prepoved druženja, osamljenost, finančne stiske, konflikte v družini, strah pred prihodnostjo. Strah je velik dejavnik za povečanje tveganja pri kroničnih boleznih, še posebej ranljivih skupin in naše članstvo prav gotovo spada v to skupino.

 

Tudi v Društvu invalidov Trbovlje  si želimo še kako sprostitve ukrepov: nismo imeli zbora članov, 1. aprila bi moral naš zbor nastopati na občinski reviji odraslih pevskih zborov Trbovlje, konec aprila smo imeli rezerviran pevski tabor Ankaran – kaj klicev pevcev smo prejeli, kako jim je hudo, ker ne bo našega druženja. Aprilski kopalni dan 18.4.20  je mimo.

Ponovno klici članov, saj smo vedno v dopoldanskem času izkoristili  3 urice za nakupovanje v Lentiju – sadike paradižnikov, paprike in seveda tudi kaj za obleč, nekateri pa so si privoščili le kavico. Potem pa dobro kosilo in kopanje v krasni termalni vodi lendavskih toplic. Vsega tega ni bilo.

 

Pevska revija ZDIS v maju je  odpada, prav tako  majski kopalni dan v termah Paradiso in v popoldanskem času raziskovanje znamenitih repnic na Bizeljskem , območno tekmovanje v balinanju, vsa tedenska druženja športnikov na treningih, ustvarjalne delavnice sekcije ročnih del, tedenske vaje pevskega zbora in še kaj.

 

Vendar, če bomo ostali zdravi, bomo koristili  –  vsaj tako upamo – naše prihodnje planirane aktivnosti po sprejetem letnem programu dela.Včasih moraš čez življenje sam. Težki časi so to.

 

In še ena lepa pozitivna misel za vse vas in nas:

 

Najboljše stvari v življenju so:

  • ljudje, ki jih imaš rad,
  • mesta kamor greš
  • in spomini, ki jih ustvariš.

 

Vsekakor se bomo kmalu srečevali z ljudmi, ki jih imamo radi, obiskali različna mesta in ustvarili kup novih lepih spominov.

 

Kink Stanka

 

Slika: društveni arhiv

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top