Novičke Društva izgnancev Slovenije – Trbovlje 1941 -1945

Društvo izgnancev Slovenije – Trbovlje 1941 -1945 zaradi ukrepov korona virusa letos ni organiziralo občnega zbora, zato izkoristimo tole priložnost, da vas obvestimo o nekaterih preteklih dogodkih. V zadnjih mesecih lanskega leta so potekale aktivnosti za odpoved najema pisarne skladno s sklepom občnega zbora društva. V pisarni, ki smo jo dolga leta uporabljali je bilo ogromno dokumentov, tudi tistih, ki jim je že zdavnaj pretekel rok arhiviranja. Predvsem so to bili računovodski dokumenti. Po grobem pregledu vsega, kar je bilo v pisarni smo ločili tisto, kar je bilo za na odpad in tisto, kar smo menili, da je potrebno kasneje še natančno pregledati. Vse kar smo obdržali je trenutno shranjeno pri predsedniku doma. Sčasoma bomo pregledali vse in uredili ustrezno hrambo.

Organizirali smo hišno prodajo še uporabnega inventarja pisarne, o čemer smo obvestili ali vsaj poskušali obvestiti vsa društva v Trbovljah. Nekaj inventarja smo uspeli prodati, razstavne police smo s pomočjo naših gasilcev prepeljali v muzej v Brestanico, nekaj večjih kosov pisarniškega pohištva pa je ostalo v pisarni. Pred predajo pisarne lastniku Občini Trbovlje je bilo potrebno še čistilno beljenje, kar nam je za zelo ugoden znesek izvedel lokalni obrtnik. Poštni nabiralnik smo preselili v stopnišče stavbe, tako, da je dostopen vedno, ko je stavba odprta, tako, da lahko v nabiralnik kadarkoli oddate svoja obvestila. Predsednik društva je dostopen na telefonski številki društva.

Poleg vseh aktivnosti, vezanih na izselitev iz pisarne smo oddali vlogo na občinski razpis za veteranske organizacije, ki je bila pozitivno rešena. Izdelali smo letna računovodska poročila, ki so bila pravočasno oddana davčnemu organu.

Upamo, da ste člani Društva izgnancev Slovenije – Trbovlje 1941 -1945 upoštevali javno objavljene ukrepe za zaščito pred novim korona virusom ter koristili organizirano medsosedsko ali občinsko organizirano pomoč in se čuvali pred okužbo s korona virusom.

Vsem želimo čim več zdravja in upamo, da se vidimo na Spominskem srečanju društva izgnancev v parku pred občinsko stavbo Občine Trbovlje v soboto 30. 5. 2020 popoldan, če bodo dopuščale razmere, sicer bomo poskušali spominski dogodek obeležiti na drugačen način.

 

Besedilo in FOTO:

Predsednik društva

Iztok TOLAR

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top