Novi uspehi mladih trboveljskih plavalcev

Plavalni klub Lafarge Cement se v nedeljo ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju v katerem vztraja že osmo leto, že 45 – tič, toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek, organiziral plavalni miting, katerega se je udeležilo najmanj plavalcev v vsej zgodovini tega tekmovanja.

Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje, so plavalci odpovedovali zaradi prenatrpanega urnika s tekmovanji, saj je bilo v sredo v Novi Gorici tekmovanje za Dan Državnosti, večina mlajših plavalcev, ki tvorijo bazo slovenskega plavanja, pa je odšla na priprave po končanem pouku. Če k tem dejstvu prištejemo še udeležbo kadetov na Comen cupu v Turčiji, lahko ugotovimo zakaj slabši obisk na tekmi z najdaljšo tradicijo. Kakorkoli že, potrebno pa je priznati. Ambient je bil kot v pravljici.

Samo tekmovanje so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba, ter župan Vili Treven, ki je tekmo tudi uradno odprl.

Nesporno prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bil avstrijski reprezentant, v Dubrovniku rojeni 25-letni as Dinko Jukić, ki je tekmovalno skočil v bazen sploh prvič po finalu na predlanskih olimpijskih igrah v Londonu. Mlajši brat še bolj uveljavljene Mirne Jukić, nekoč tudi dvakratni evropski prvak v kratkih bazenih, se je v Trbovljah veselil treh zmag, s tekmeci je namreč opravil na 50 in 100 metrov delfin ter na 100 metrov prosto.

Med Slovenci je izstopala mlada Radovljičanka Tjaša Pintar s tremi zmagami in dvema drugima mestoma, enak je bil tudi izplen njenega klubskega kolega Robija Žbogarja, ki je moral dvakrat premoč priznati ravno Jukiću. Zmage na 100 metrov prsno se je veselila še domača adutinja Tjaša Vozel, ki sicer v zadnjih letih zastopa barve kranjske Zvezde. Tjaša in Dinko pa sta odplavala tudi najboljša rezultata mitinga.

V memorialni disciplini na 100 prosto pa so bili najhitrejši Dinko Jukič v kategoriji A, Andrej Resnik v kategoriji B, ter naš Žiga Šintler v kategoriji C.
Pri dekletih pa so zmage slavile Pintar Tjaša, Maruša Žana, ter Nika Hliš.

V svetli luči pa so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so v mlajših kategorijah osvojili kar 23 kolajn, kar nas je uvrstilo med najboljše na tem tekmovanju..

Uvrstitve na stopničke so dosegli naslednji domači plavalci:

  • Daša Krajnc je plavala izredno, ter osvojila štiri 1. mesta: na 100 prsno, 200 prsno, 200 mešano, 800 prosto, ter osvojila še drugo mesto na 50 delfin.
  • Tiatara Zupančič je kot mlajša letnica osvojila tri prva mesta na 200 delfin, 200 hrbtno in 400 mešano, ter bila druga na 100 delfin.
  • Nina Kos je osvojila drugo mesto na 800 prosto, ter tretje na 200 hrbtno.
  • Kaja Imperl je kljub poškodbi gležnja zmagala na 200 hrbtno in le upati je, da je ne bo preveč ovirala na naslednjih tekmovanjih.
  • Nika Todorovič pa se je povzpela na drugo mesto v disciplini 100 hrbtno.
  • Urška Zupanc druga na 100 prsno in 200 mešano, ter tretja na 50 prsno

 

Solidno je plavala tudi Klara Volaj, a se ji je medalja na 400 mešano in 50 delfin izmuznila iz rok.

Fantje pa so nastopili še uspešneje saj zmage so dosegli: Nejc Kos, prvi na 1500 prosto, tretji na 400 mešano. Osvojil je še dve četrti mesti na 200 prosto in mešano. Tilen Šintler je zmagal na 100 prsno, ter bil tretji na 50 prsno, a največje presenečenje sta uprizorila na 400 mešano Tilen in Nejc, ki sta oba plavala pod petimi minutami, a je v zaključku interna zmaga pripadla Tilnu, ki je bil na koncu drugi. Žiga Šintler pa je v svojem slogu 5 x zmagal. Na 50 hrbtno,100 prsno, 200 mešano, 400 mešano, v memorialni disciplini na 100 prosto pa suvereno slavil z os. rekordom, ter prvič plaval pod minuto.

Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev. Seveda so nasledniki Tjaše Vozel na vidiku, a brez primernih pogojev bodo želje težko uresničljive.

Svoj napredek so pokazali tudi najmlajši iz športne in nadaljevalne šole plavanja, ki se izvaja na bazenu in se bodo z resnejšo in načrtno vadbo v prihodnje pridružili tekmovalnim selekcijam.

Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja v okrnjeni konkurenci, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v mesec julij, ko bodo na programu vsa državna prvenstva.

Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.

45 luckin pokal (2)

45 luckin pokal (1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top