Nove medalje za Trboveljčane v spidmintonu

V organizaciji domačega Speed badminton kluba je 23. junija v Radečah potekal mednarodni turnir, ki zmagovalcem v posameznih kategorijah prinese 250 točk na mednarodni lestvici Mednarodne Speed badminton zveze (ISBO).

Letošnji turnir je postregel z malce skromnejšim številom igralcev, kot smo ga vajeni, kar lahko pripišemo dejstvu, da je bil samo teden dni po evropskem prvenstvu v Poreču. Množičnost je nadomestila izjemna kakovost igralcev, saj je tekmovalo kar deset prejemnikov medalj z nedavnega EP. Ekipa tekmovalcev trboveljskega ŠD Speed je štela pet članov in sicer Aleš Naraglav in Alen Baumkirher sta nastopila v najmočnejši moški konkurenci, Jan Flis, Jaša Jovan in Stojan Kuhar pa v kategoriji dečkov do 14 let.

V moški konkurenci so bili izidi zelo izenačeni. Z uvrstitvijo v polfinale nas je razveselil Alen, saj je njegovo napredovanje ustavil šele kasnejši zmagovalec Lipušček. Alen je s 3. mestom dosegel enega svojih največjih uspehov doslej. Pri dekletih Trboveljčani tokrat nismo imeli zastopnic, zato pa so nas fantje razveselili z uspešnimi nastopi. Jan Flis je zasedel 5. mesto, Jaša Jovan 3., Stojan Kuhar pa je bil odličen 2. Zmagal je hrvaški igralec, svetovni podprvak v kategoriji U-14, ki letos zadnje leto nastopa v tej kategoriji.

Naša tekmovalca, Aleš Naraglav in Alen Baumkirher, sta nastopila še v dvojicah, kjer so nastopili igralski pari, ki na mednarodni lestvici kotirajo zelo visoko. Pokazala sta znaten napredek v svoji igri in lahko upamo, da bosta s prenosom pridobljenih izkušenj in svojega znanja vzpodbudila nastanek še kakšnega tekmovalnega para v ŠD Speed Trbovlje.

Pohvaliti je treba prizadevne organizatorje, saj so zahtevni mednarodni turnir izvedli na dveh lokacijah in sicer v dvorani ter na prizorišču radeškega splavarskega praznika.

Besedilo: ŠD Speed Trbovlje, fotografije: Speed badminton klub Radeče

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top