Nova pomlad življenja

Tudi letos smo se članice Skupine za samopomoč Trbovlje 6. aprila udeležile 21. vseslovenskega srečanja žensk z rakom dojke v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki ga vsako leto organizira Društvo onkoloških bolnikov Slovenije.

Kljub deževnemu dnevu je v naših srcih sijalo sonce, ko smo se z avtobusom peljale proti Ljubljani, v pričakovanju, da bo spet en lep nepozaben dan. In res je bilo tako.

V strokovnem programu nas je Milena Pegan Fabjan, univ. dipl. psih., v »Prepletanju naših poti« popeljala z razmišljanjem o poslanstvu organizirane samopomoči bolnikov z rakom po programu Pot k okrevanju.

Prifarski muzikanti pa so nas še posebej navdušili – naredili so pravi žur – poleg prepevanja se je slišalo tudi vriskanje. In sploh veselo razpoloženje je bilo enkratno. Tudi Mladinski pevski zbor OŠ Stranje pri Kamniku je zapel, poleg naše himne Nova pomlad življenja, še kar nekaj pesmi.

Na pokojno igralko in pesnico Milo Kačičevo pa je spomin obudila dramska igralka Sabina Kogovšek Zrnec.

Medsebojno srečanje s pogostitvijo v preddverju Cankarjevem domu pa je dokazalo, da nas »Nova pomlad življenja« vedno znova povezuje, navdihuje in krepi zaupanje v prihodnost.

Naše druženje se je nadaljevalo s 15. romarskim srečanjem v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani. Za Bogoslužje je poskrbela naša Skupina za samopomoč, vodil ga je gospod kaplan Janez Rus, naš rojak, ki je kaplan v Župniji sv. Janeza Krsnika Trnovo v Ljubljani. Sodeloval je še Župnijski pevski zbor sv. Martina iz Trbovelj pod vodstvom Gregorja Špajzerja, na orglah pa jih je spremljala Tina Pangeršič.

Tu sta nas beseda in pesem popeljali skozi duhovni del dneva s skupno prošnjo za osebni mir in umiritev ob naših bitkah s težkimi življenjskimi preizkušnjami.

Lidija Hutar

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top