Nova avtobusna linija »Terezn’čan«

Občina Trbovlje poskuša slediti trendom trajnostne mobilnosti in biti obenem prijazna do vseh občanov, tudi do starejših.

 

Zato smo se odločili, da predvsem tistim, ki niso doma »v dolini« omogočimo prijaznejši, prijetnejši in hitrejši dostop do trgovin, zdravnika in drugih opravkov. Že pred približno dvajsetimi leti so imeli tudi tisti občani in občanke, ki so doma na območju Terezije, Kurje vasi, doma upokojencev, možnost voziti se z avtobusom in sicer s t. i. »Terezn’čanom«. Krožno linijo bomo tako ponovno uvedli, najprej poskusno, od 1. oktobra do 31. decembra 2015.
»Terezn’čan« bo vozil na relaciji Bolnica – muzej – Trg revolucije – Za »Kupolo« – Polaj – Keršičeva – Dom upokojencev Franca Salamona – Občina Trbovlje (urejena povezava z redno avtobusno linijo) – Bolnica. Poskusne vožnje bodo ob ponedeljkih, sredah in sobotah, vožnja bo stala 50 centov, nakup vozovnice bo možen na avtobusu. Avtobus bo vozil med 8.50 in 12.45 ter med 15.20 in 19.45. Uredili bomo tudi postajališča in table z voznimi redi.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top