Nogometni turnir U-10 Fažana 2014

Od četrtka 19.6 do nedelje 22.6 je v Puli oziroma v bližnjem mestecu FAŽANI potekal močan mednarodni nogometni turnir. Glede same kakovosti turnirja velja omeniti, da so v različnih starostnih kategorijah nastopale tudi ekipe kot so Partizan Beograd, Zagrebški Dinamo, Crvena zvezda in Hajduk Split.

Slovenske barve so razen naše ekipe Rudarja iz Trbovelj zastopale tudi ekipe Ljubljanskega Slovana, Triglav iz Kranja, NK Maribor in FC Koper. Naša ekipa je tekmovala v starostni kategoriji U-10/letnik 2004. V predtekmovanju so se najprej pomerili z ekipo ULJANIKA iz Pule. Po rahli terenski premoči nam ni uspelo doseči zadetka, tako da se je srečanje končalo brez zadetkov. Najlepšo priložnost za zadetek je imel SOTLAR MATIC, ki pa na žalost slednje ni izkoristil, oziroma je odlično posredoval gostujoči vratar. V naslednji tekmi so se pomerili z ekipo VALBANDONA katero so po odlični igri premagali z rezultatom 4:1. Dvakrat je bil uspešen SKRINJAR LOVRO po enkrat pa sta zadela SOTLAR MATIC in KIC GAŠPER. Naslednji dan so se igralci že nekoliko privadili na neravno travnato površino in na vročino. Pred seboj so imeli dve pomembni srečanji, kateri sta odločali za uvrstitev v polfinale. Fantje so  pokazali iz kakšnega testa so in so svojo nalogo opravili z odliko.

V prvo so gladko premagali PULSKO ISTRO z 2:0, oba zadetka je dosegel po velikosti majhen, a po srcu in borbenosti velik ROK JEZERKIČ.  V drugo so pa odigrali z močno ekipo RIJEKE  1:1 (Strelec SKRINJAR LOVRO), kar je zadostovalo za gladko uvrstitev v polfinale. Zadnji dan so se v zgodnji jutranji uri pomerili z ekipo SPLITSKEGA HAJDUKA. Glede na prikazano so naši fantje vstali iz postelje, a zbudili se pa še niso. Je pa tudi res ,da je ekipa HAJDUKA prikazala res najboljši nogomet in je v veliki meri kakovostno izstopala od ostalih ekip. Temu primeren tudi ni bil presenetljiv visok poraz naše ekipe. V popoldanskem času nam je tako ostalo srečanje za 3 mesto. V slednjem smo pokazali zopet pravi obraz in s pravo knapovsko trmo še enkrat spravili na kolena ISTRO 1891 in sicer z rezultatom 2:1 (Strelca ANDJELIČ FILIP in SKRINJAR LOVRO). Kar zavidljiva Trboveljska odprava se je skupaj z otroci veselila res odličnega dosežka. Poleg tekmovanja so otroci skupaj z starši v prostem času uživali v vseh ugodnostih, ki jim nudi morje in mediteransko podnebje. V veliki meri se imajo zahvaliti koordinatorju in vodji odprave JAKOVLJEVIČ STIPETU, ki je v sodelovanju z domačini poskrbel, da so se igralci kakor tudi njihovi starši počutili kar se da dobro.

Pod vodstvom trenerja DORNIK MATJAŽA so na turnirju zastopali barve RUDARJA sledeči igralci: HUDOMALJ ROK, KLOPČIČ ROJ, POPOVIČ UROŠ, SKRINJAR LOVRO, SOTLAR MATIC, ANDJELIČ FILIP, ŽUNEC NEJC, JEZERKIČ ROK, ŠVELC KLEMEN, KLOPČIČ LEON, KOCMAN FILIP, PROSENC VID, KIC GAŠPER in TOMŠE GREGOR.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top