Nogometni turnir Trbovlje 2014 za selekcijo U-10 (letnik 2004 in mlajši)

Na praznični, velikonočni ponedeljek, 21.04.2014 je na stadionu NK Rudar Trbovlje potekal nogometni turnir za sel. U-10, katerega glavna organizatorja sta bila NK Rudar Trbovlje in Zavod za šport Trbovlje. Na površini z umetno travo trboveljskega igrišča je nastopilo devet ekip, med katerimi je bila tudi ekipa FC Vojvodina Prijedor, ki je pripotovala iz Republike Srbske v Bosni. To je ekipa podružnične nogometne šole FC Vojvodina Novi Sad iz Srbije. Zaradi njihove udeležbe na turnirju bi se lahko kakšen prej prijavljeni klub vsaj malce zamislil, zakaj se najprej odločajo za udeležbo, na koncu pa zadnji dan odpovedo svojo udeležbo. Še toliko bolj je to žalostno, če pomislimo za kakšno ogromno razliko v oddaljenosti gre. O imenih pa seveda ne bomo govorili.

Poleg omenjene Vojvodine ter dveh ekip domačega NK Rudar Trbovlje, so na turnirju nastopili še sledeči klubi: NK Medvode, NŠ Ajdovščina, NK Dobrovce Miklavž, NK Brežice, NK Trebnje in NK Rudar Velenje.

V predtekmovanju je bilo odigranih 16 srečanj, v nadaljnje četrtfinalno tekmovanje pa so se uvrstile naslednje ekipe. V skupini A NK Rudar Trbovlje 1, NK Medvode, NŠ Ajdovščina ter NK Dobrovce Miklavž. V skupini B pa so napredovali NK Rudar Velenje, FŠ Vojvodina Prijedor, NK Rudar Trbovlje 2 in NK Trebnje.

Rezultati četrtfinala:
NK Rudar Trbovlje 1 : NK Trebnje 6:0
NK Rudar Velenje : NK Dobrovce Miklavž 2:1
FC Vojvodina Prijedor : NŠ Ajdovščina 1:2
NK Medvode : NK Rudar Trbovlje 2 5:0

 

V polfinalnih parih je bil trboveljski Rudar s številko 1 boljši od nogometašev Nogometne šole iz Ajdovščine, rezultat je bil 2:1. V drugem polfinalnem obračunu pa so nogometaši Medvod v zelo zanimivem srečanju porazili ekipo velenjskega Rudarja z 1:0.

Posledično tem rezultatom so bili nato številni ljubitelji otroškega nogometa priča najprej srečanju, ki je odločalo o tem kdo bo na turnirju osvojil bodisi tretje bodisi četrto mesto. Organizatorji so pripravili samo eno igrišče in ekipi sta bili pripravljeni. Srečanje med NŠ Ajdovščina in NK Rudar Velenje se je pričelo, po petnajstih minutah pa so se zmage 3:1 in osvojenega tretjega mesta na turnirju veselili nogometaši Ajdovščine.
Ostalo je samo še eno nogometno dejanje, veliko finale letošnjega turnirja selekcije U-10, v katerem sta nastopili ekipi NK Medvode in NK Rudar Trbovlje 1. Srečanje je bilo pravo finalno, saj so se k njemu priključili tudi navijači, ki so športno in glasno bodrili svojo ekipo. Najprej so v vodstvo prešli nogometaši Medvod, vendar je trboveljskim fantom uspelo izenačiti. Tudi naslednji gol so nato dosegli medvodčani in delni izid 2:1 držali v svojih nogah vse do skoraj zaključka tekme, ko so si sami zadali zadetek in poskrbeli za ponovno izenačenje. Rezultat ob koncu igralnega časa je bil tako 2:2 in po pravilniku turnirja se je pristopilo k izvajanju kazenskih strelov. Na žalost navijačev, večinoma staršev iz Medvod je eden od njihovih igralcev zgrešil gol, odločni trboveljski »knapi« pa so svoje strele poentirali v gole in tako je postal zmagovalec letošnjega turnirja domači NK Rudar Trbovlje 1, za katerega so igrali Rok Hudomalj, Filip Andjelič, Matic Sotlar, Grega Tomše, Gašper Kic, Klemen Švelc, Vid Prosenc, Rok Jezerkič in Lovro Skrinjar.

Tudi druga ekipa Rudarja je prikazala všečen in borben nogomet, zato je prav, da naštejem tudi imena teh nogometašev: Roj Klopčič, Seido Ahmetovič, Luka Košir, Urh Grabnar, Davud Ahmetovič, Uroš Popovič, Filip Kocman, Leon Klopčič in Marko Milinovič. Obe ekipi je vodil njihov trener Matjaž Dornik.

Končni vrsti red: 1. NK Rudar Trbovlje, 2. NK Medvode, NŠ Ajdovščina, 4. NK Rudar Velenje

Organizatorji so poleg pokalov in medalj najboljšim ekipam, podelili tudi pokal za fair-play, katerega je prejela ekipa FC Vojvodina iz Prijedora, prav tako pa so podelili tudi dve praktični nagradi posameznikom. In sicer so za najboljšega vratarja proglasili nogometaša iz NŠ Ajdovščina – Vid Štibilj, najboljši igralec turnirja pa je postal nogometaš NK Medvode Marko Avdič.

Navzklic malo slabšem vremenu je organizator prejel pohvale in čestitke ob organizaciji turnirja, za katerega pa so v največji meri zaslužni sigurno starši malih nogometašev NK Rudar Trbovlje, ki so skozi cel dan skrbeli za ugodje tako obiskovalcev, kot tudi nogometašev. Iskreni stiski rok ob odhodih pa so napovedovali nova nogometna snidenja. No, vsaj tistih, ki obljubijo in nato tudi pridejo.

 

Igranje

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top