»Nogomet nas druži 2« je ponovno združeval in razveseljeval

V nedeljo, 16.12.2012 je v športni dvorani “Polaj” potekal dvoranski nogometni turnir za selekcijo U-10 pod imenom “Nogomet nas druži 2”, podnaslov pa je bil namenjen spominu na nedavno pokojnega Viljema Lamovška – Mita.  

Organizatorja sta bila Zavod za šport Trbovlje in NK Rudar Trbovlje. Poleg domačega Rudarja, ki je nastopil s tremi ekipami (NK Rudar Trbovlje Črni, NK Rudar Trbovlje Ofsajd in NK Rudar Trbovlje Zeleni) so se turnirja udeležile tudi ekipe NK Pivovar Laško, NK Litija, ND Črnuče, NK Bravo Publikum, NK Kamnik, NK Kolpa, NK Radomlje, NK Rudar Velenje, NŠ Ajdovščina, NK Jezero Medvode, NŠ Maksi Jesenice, NK Trebnje in ND Idrija. V 40-tih odigranih srečanjih, kjer je padlo 102 golov, je nogomet igralo približno 180 otrok.

Sodeč po besedah obiskovalcev smo organizatorji prikazali lepo gostoljubnost s ponujenim na turnirju, saj je bilo vse lepo urejeno tudi s ponudbo pijače in jedače, ljubitelji srečelova pa so lahko sodelovali v srečelovu, kjer je bil vsak dobitek zares lep in vreden. Poleg tega so imeli obiskovalci tudi možnost, da kupijo športno opremo znamke “Stanno” po zelo ugodnih turnirskih cenah, več o sami znamki pa so lahko izvedeli kar iz ust uradnega dobavitelja in lastnika trgovine “Ofsajd” g. Aleša Kaučiča, ki je v predverju dvorane uredil svojo informacijsko točko.

Na turnirju so svoje znanje nogometa prikazali tudi najmlajši nogometaši NK Rudar Trbovlje sel. U-7 pod vodstvom trenerja Miloša Breznikarja, ki so obiskovalcem nasmeh na usta privabili tudi s simpatičnim plesom ob zvokih popularne pesmi Gangnam style. Zanimivo pa je bilo videti tudi nogometno tekmovanje v streljanju na gol, ki je ob koncu Patriku Petku iz ekipe Kamnika prineslo unikatno nagrado – nogometno žogo s podpisi vseh članskih igralcev, ki v tej sezoni igrajo v NK Olimpija Ljubljana.

Organizatorji smo prejeli ogromno čestitk in pohval pri organizaciji turnirja, katerega so mnogi trenerji, vodje ekip in sami obiskovalci ponovno označili za enega najbolj organiziranih v Sloveniji in ob odhodu je marsikatera ekipa že izrazila željo po udeležbi na naslednjem. Sam bi osebno tukaj izrazil še posebno zahvalo vsem staršem naših nogometašev, ki so se skozi celotni turnir s svojim delom zares angažirali in bili izjemen gostitelj. Brez njih bi bilo skoraj nemogoče izpeljati ta turnir na tako visokem, tako gostiteljskem kot tudi organizacijskem oz tekmovalnem nivoju.

Rezultati četrtfinale:
ND Črnuče : NK Rudar Velenje 2:1
NK Kamnik : NK Kolpa 1:0
NK Bravo Publikum : NK Radomlje 1:0
NK Rudar Trbovlje Ofsajd : ND Idrija 0:0 (5:4)

Rezultata polfinale:
ND Črnuče : NK Bravo Publikum 2:0
NK Kamnik : NK Rudar Trbovlje Ofsajd 0:4

Tekma za osvojitev 3.mesta:
NK Bravo Publikum Ljubljana : NK Kamnik 2:0
Finale:
ND Črnuče : NK Rudar Trbovlje Ofsajd 1:0

Pokale in priznanja najboljšim ekipam in najboljšemu strelcu turnirja sta podeljevala ga. Zvezdana Lamovšek, vnukinja pokojnega Viljema Lamovška ter g. Aleš Kaučič, lastnik Trgovine Ofsajd in eden od glavnih sponzorjev.

Končni vrstni red:
1. mesto – ND Črnuče
2. mesto – NK Rudar Trbovlje Ofsajd
3. mesto – NK Bravo Publikum
4. mesto – NK Kamnik

Najboljši strelec turnirja – Jošt Pišek (NK Rudar Trbovlje Ofsajd)

Avtor: Darko Kunič, Tehnični vodja sel. U-10, NK Rudar Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top