»Nogomet je prijateljstvo«

V petek, 24. aprila 2015 je bil trboveljski Športni Park Rudar ponovno v znamenju nogometa, tokrat lahko zapišem kar mednarodnega, saj so se povabilu trenerja članske selekcije ter tudi potencialnemu kandidatu za bodočega predsednika NK Rudar Trbovlje g. Bahriji Hadžiću odzvali nogometni funkcionarji iz srbskega Fudbalskog Kluba Nacional iz Niša, ki so se v prejšnjem tednu z nogometaši mlajših selekcij sicer mudili na pripravah v Italiji. Beseda je dala besedo, ta pa obljubo, da se na poti domov ustavijo tudi na trboveljskem nogometnem igrišču.

Tako je tudi bilo in igranje mednarodnih prijateljskih nogometnih tekem je v petek, v prekrasnem vremenu, postalo resničnost. Kot je bilo že prej omenjeno so tekme igrali mladi nogometaši in sicer letnikov 2002, 2003 in 2004, predstavili pa so se tudi najmlajši nogometaši  NK Rudar Trbovlje, sel. U-7 ter nogometaši, ki se z samim nogometom spoznavajo v takoimenovanem »Nogometnem vrtcu«, ki deluje pod okriljem Zavoda za šport Trbovlje. Petkovo popoldne na igrišču Rudarja je z nogometom zaznamovalo približno 100 otrok, ki so nogomet igrali pod geslom »NOGOMET JE PRIJATELJSTVO«. In da je to resnica so bili mnenja tudi njihovi  trenerji, funkcionarji in spremstvo, ki so bili nad sprejemom, organizacijo in samim objektom zelo zadovoljni, pravzaprav kar navdušeni. Za njih so trboveljski zanesenjaki pripravili tudi banket v sejni sobi kluba, kjer so si izmenjali darila ter se pogovarjali o nogometnem delovanju v obeh klubih oz. državah. Ob slovesu so se porajala razmišljanja srbskih nogometnih prijateljev o povabilu trboveljskih otrok na kakšen turnir v Niš.

Do takrat bo seveda treba še počakati in žal, najprej realno razmisliti ali si klub, ki je bil nekoč poznan kot en najboljših slovenskih klubov, lahko to sploh privošči sedaj, ko je takorekoč ogroženo samo preživetje nekoč spoštovanega zasavskega kluba z 93 letno nogometno tradicijo. A o tem bodo odločali drugi, ki upam ne bodo pozabili na vse te mlade nogometaše in nogometašice, ki imajo ime Rudarja zapisano v srcu z velikimi črkami.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top