Noč z Andersenom v knjižnici potekala že petič

5. in 6. april 2013 sta bila v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje prav posebna dneva. Že petič zapored smo v knjižnici organizirali Noč z Andersenom. Z njo po vsem svetu obeležijo rojstni dan velikega pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Tako je 13 otrok v knjižnici prespalo in navdušeno spremljalo ter sodelovalo v programu, ki smo ga pripravile knjižničarke z organizatorko Katro Hribar Frol in je bil čarovniško obarvan. Prebirale so se čarovniške pravljice, izdelovali čarovniški klobuki, po knjižnici so svoje niti razpredali čarovniški pajki in čarovniške zvezde so letele z neba domišljije.

Med prvimi gosti sta bili Cvetka in Nuška iz Društva za zdravilne rastline Zasavje. Dve pehti sta nam skuhali pravi, živo zeleni čarovniški čaj.

V poznih večernih urah so k  nam prirajžali trboveljski folkloristi, ki so zaigrali na stare inštrumente, zapeli in zaplesali. Plesa kar ni in ni bilo konec in prav gotovo so folkloristi koga izmed otrok navdušili nad ljudskimi plesi tako zelo, da bo v bodoče postal njihov član.

Preden smo se v knjižnici odpravili spat, je prišla na obisk še Kim Kern. Učiteljica sodobnega plesa in koreografinja iz Trbovelj je odplesala vilinski ples in kar nekaj časa zabavala zlasti deklice s plesnim čaranjem. Pravljica za lahko noč je zazibala otroke v spanje šele proti poldrugi uri zjutraj. V mižo smo odšli s kraljično na zrnu graha. Priročna čitalnica se je spremenila v spalnico, knjige na knjižnih policah pa še danes šepetajo o tem enkratnem dogodku, ki se vsakič konča s sobotnim pozdravom staršem in pravljičnemu javorju, posajenemu pred knjižnico Andersenu v spomin.
Se vidimo na Noči z Andersenom 2014!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top