Neprijeten poraz rokometašev Rudarja

Na derbiju 17. kroga 2.DRL v Trbovljah je pred dobrimi 200 gledalci ekipa Brežic premagala domači Rudar z zadetkom razlike.

Rudar si je se s petim porazom v prvenstvu, tretjim domačim v tej sezoni, zmanjšal možnosti za napredovanje v 1.B ligo. Začetek tekme je bil izenačen, sredi polčasa pa so si gostje priigrali tri zadetke prednosti (8:11). Domači so z dobro igro v obrambi naredili delni rezultat 5:2 in uspeli izid v 26. minuti izenačiti, nato pa do konca polčasa naredili preveč tehničnih napak v napadu, kar so gostje s protinapadi izkoristili in znova ušli za tri zadetke.

Tudi drugi polčas je bil napet, izenačen, skladen s pomembnostjo tekme za vrh lestvice. Rudar je veliko bolje odigral prve minute drugega polčasa in v 39. minuti uspel izid ponovno poravnati na 19:19 in napovedovala se je razburljiva končnica tekme. Gostje so se nato zbrali in vrnili z enako mero ter si v 49. minuti znova priigrali prednost, 21:25, nakar smo bili priča jurišu Rudarja, ki je znova v 54. minuti izenačil rezultat na 26. V napeti končnici je 27 sekund pred koncem tekme Grošelj zadel za novo izenačenje Rudarja. Po minuti odmora, ki jo je vzel gostujoči trener so Brežice krenile v zadnji napad, ki ga je obramba Rudarja prekinila s prekrškom tik pred koncem in čas za igro se je iztekel, gostom je ostal še met iz devetih metrov. S strelom je poskusil Miha Tomše in na veselje gostujoče ekipe in njihovih navijačev zadel za zmago Brežic.

17. krog 2.DRL RD Rudar – RK Brežice 28:29 (14:17)
Trbovlje, 22.02.2014, dvorana Polaj,  200 gledalcev. Sodnika Ocvirk in Štrigl.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Strmljan 3, Izlakar, Ravkič 1, Habjan 4, Jukič 2 (2), Kozinc 2, Povh, Frece, Medved, Polanec, Grošelj 8 (6),  Pišek 3, Žagar, Dobravc 5.
Trener Dragan Babovič.

RK Brežice: Hvala-Stojanovič, Jagrič, Mlakar 7 (1), Radič, Budič, Zagode 1, Tomše M. 2, Deržič 7, Lipej 4, Škoflek, Tomše J., Hecher 5, Dučanović, Šalamon 2, Ščuri, Cvijič 1.
Trener Igor Deržič.

7m: RD Rudar 8/8,  RK Brežice 1/1.
Izključitve: RD Rudar 10 minut, RK Brežice 4 minute.

Rudar-Brezice (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top