Naši plavalci zopet uspešni na Pokalu Terme Ptuj 2015

Plavalci kluba Rudar Lafarge cement iz Trbovelj so se tudi letos udeležili mitinga na Ptuju.

Tekmovanje je potekalo v soboto 16. maja 2015, v muhastem pomladanskem vremenu. Tekmovanja se je udeležilo 277 plavalcev iz 19 domačih in devetih  klubov iz Hrvaške, Srbije, BIH, Italije, Nemčije in Španije.

S petimi dekleti in tremi  fanti smo uspešno branili klubske barve. Po številu medalj so bili najuspešnejši: Žiga Šintler Daša Krajnc, Kaja Imperl in Nejc Kos.

Žiga je zmagal v disciplinah 50m prsno in 200m prosto, na 50 in 400m prosto pa osvojil srebro. V slednji disciplini se mu je zlato izmuznilo zgolj za stotinko sekunde. Kaja je na 100m delfin dosegla tretje, na 50m  hrbtno pa drugo mesto. Nejc je na 400m prosto osvojil nehvaležno četrto mesto, si je pa z nastopom na 200m prosto priplaval srebro.

Junakinja sobotnega dne pa je brez dvoma tudi Daša. Po dveh dopoldanskih nastopih na 100m prosto in 200m prsno, kjer je zanesljivo zasedla najvišji stopnički, je popoldne nastopila še na teku Treh src v Radencih ter osvojila še eno zlato.  S tem je potrdila multidisciplinaren pristop k športu. Podobno kot naš nekdanji plavalec Domen Dornik, ki je s svojim bazičnim športom v plavanju, uspešno nadaljeval športno kariero v triatlonu. Tako nas bo letos, kot edini slovenski tekmovalec, zastopal na Evropskih olimpijskih igrah v Bakuju.

Uspešnim nastopom zgoraj omenjenih plavalcev pa so se pridružili tudi Jaka Jeršin, Nika Todorovič, Nina Kos in najmlajša Brina Rozina, ki  so skoraj v vsakem nastopu popravljali svoje najboljše rezultate.

Bera medalj za trboveljski klub, bi bila verjetno še uspešnejša, vendar se mitinga na Ptuju žal zaradi šolskih obveznosti oz. zaradi bolezni nista udeležila Tilen Šintler in Tiatara Zupančič.

Tako so naši plavalci dokazali, da so tudi v začetnem delu sezone, po pripravah v Moravskih toplicah, dobro pripravljeni in sposobni uspešnega tekmovanja. Vsi si želimo le še čimprejšnjega odprtja domačega letnega bazena, da bi lahko trenirali enakovredno ostalim slovenskim klubom.

plavanje-maj-2015-2

plavanje-maj-2015-3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top