Naši plavalci domov prinesli kar 19 odličij

V soboto se je 10 plavalcev Plavalnega kluba Lafarge Cement Trbovlje udeležilo 5. Pokala zdravilišča Radenci, katerega organizator se je odločil za popularizacijo plavanja tudi v tem delu Slovenije.

V prijetnem delu zdravilišča, kjer je tudi 25-metrski tekmovalni bazen s petimi progami, se je v 50 in 100-metrskih disciplinah pomerilo 200 plavalcev Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

Organizator je poskrbel tudi za mikavne nagrade, saj je za prve tri najvišje točkovno ovrednotene rezultate podaril odlične praktične nagrade; vikend paket za dve osebi v čudovitem hotelu Primus na Ptuju, ki sodi k družbi Sava Resorts. To nagrado sta si priplavala članska reprezentanta Kaja Leopold in Martin Bau iz mariborskega Branika.

Odlično so plavali tudi naši udeleženci tega tekmovanja, ki so se tekme udeležili zaradi preverjanja forme po pripravah v Cerknem in pred prihajajočimi zimskimi državnimi prvenstvi. Številčno močna ekipa iz Trbovelj se je domov vrnila z 19 odličji, ki so bila v danih razmerah pravo presenečenje. Najuspešnejša sta postala Daša Krajnc, ki se je trikrat okitila z zlatom na 50 delfin, 100 prsno ter 100 mešano, na 50 prsno pa je bila druga, ter Žiga Šintler, ki je bil najhitrejši na 50 in 100 prosto, 100 prsno ter drugi na 50 prsno. Seveda govorimo o njihovih kategorijah in ne absolutno, v katerih so se s tremi medaljami izkazali tudi Tilen Šintler in Tiatara Zupančič. Tilen je bil najboljši na 100 prsno ter tretji na 50 prsno in 100 mešano, Tia pa je bila prva na 100 prosto, druga na 100 delfin in tretja na 50 delfin. Kaja Imperl je priplavala srebro na 100 hrbtno in bron na 100 delfin, Nejc Kos pa je bil tretji na 50 hrbtno in kot dolgoprogaš presenetil šprinterje. Nikakor niso razočarali tudi ostali plavalci, ki so popravljali osebne rekorde, a jim je do stopničk zmanjkalo le malo sreče. Kos Nina, Nika Todorovič, Jaka Jeršin in Andraž Kovačič bodo z zavzetim delom prav gotovo v prihodnje ulovili in prehiteli konkurenco, le  volje in pogojev ne sme zmanjkati.

Za piko na i pa so plavalci pokazali dobro pripravljenost tudi v plavanju štafete 4 x 50 prosto, saj so tako fantje kot dekleta osvojili odlično tretje mesto med dvanajstimi nastopajočimi.

V naslednjih tednih se tekmovanja nadaljujejo. Že v četrtek se v Ljubljani začenja Zimsko državno prvenstvo za kadete, mladince in člane, nato sledijo ml. dečki, pred počitnicami pa še dečki in deklice. Njihov glavni cilj pa je vsekakor čim bolje odplavati na teh prvenstvih in s tem seveda osvajanje medalj.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top