Naši mladi plavalci zopet uspešni!

Od četrtka pa do nedelje je na Ravenskem olimpijskem bazenu potekalo Odprto, torej so imeli možnost nastopa tujci, letno Državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega se je udeležilo 365 plavalcev iz 10- ih držav, med njimi tudi 6 plavalcev trboveljskega kluba Lafarge Cement.

Tako so se naši plavalci, barve kluba so zastopali; Nejc Kos, Tilen Šintler, ter dekleta Nina Kos, Kaja Imperl, Urška Zupanc in Klara Volaj, vrnili z šestnajstimi uvrstitvami v finale, kar je osem nastopov več, kot na lanskem prvenstvu! Poleg vseh uvrstitev v finala, pa sta nas najbolj razveselila plavalca Nejc Kos in Tilen Šintler, ki sta bila v svojih nastopih vedno v boju za medalje in do njih tudi priplavala.

Uspešno zgodbo tega prvenstva je najprej začel Tilen Šintler, ki je z bronasto kolajno na 100 prsno začel pisati novo poglavje o majhni, a uspešni ekipi trboveljskih plavalcev. Nedolgo zatem je Nejc Kos potrdil dobro delo v naši Kopalnici, ter se uvrstil na drugo mesto na 800 prosto. Ko pa je svoj finalni nastop dočakala Kaja Imperl s petim mestom na 100 hrbtno, smo vedeli, da ne bo ostalo le pri tem.
Tilen je na 400 mešano zopet popravil os. rekord, ki mu je prinesel novi bron, ter vrgel rokavico Nejcu. Izzvan in izredno motiviran, se je podal na lov za medaljo na 1500 prosto, ter jo tudi osvojil. Drugo mesto v kategoriji in tretje absolutno, pa je bilo plačilo za napor, ki ga je premagal.

Poleg štirih medalj v kategoriji in dveh absolutno, pa so se borili za medalje še v naslednjih disciplinah.

Tilen je osvojil nehvaležno četrto mesto na 50 prsno, a takšen je šport. Enkrat vzame, drugič da. Peti je bil še na 200 prsno, klub tretjemu času iz predtekmovanj, ter osmi na 200 mešano in s tem je dokazal, da bo potrebno računati nanj, ob dobrem delu in pogojih seveda, tudi v prihodnje.

Nejc je osvojil peto mesto na 400 mešano, sedmo na 400 prosto, ter osmo na 200 prosto.

Kaja je svojo formo nadgradila kljub poškodbi, ki jo je ovirala vse leto, ter dokazala, kako velik potencial ima v hrbtnem slogu. Sedma na 50 hrbtno, ter osma na 200 hrbtno in 200 mešano je dobra popotnica za delo v prihodnje, ko začenja šolanje na športnem oddelku Gimnazije v Trbovljah.

Dobro je plavala tudi Klara Volaj in se z močno popravljenim os. rekordom in borbenostjo v tej težki disciplini, uvrstila na sedmo mesto na 400 mešano, kjer je bila v kategoriji mladink Nina Kos osma.

Tako so plavalci zaključili sezono, ki je bila vsekakor uspešna. Imajo Tiataro Zupančič štirikratno državno prvakinjo v mlajši kategoriji, Žigo Šintlerja in Dašo Krajnc, ter pri starejših že zgoraj omenjene. Ali se bodo rezultati in uvrstitve še izboljšali, pa je seveda vprašanje za vse. A odgovor je samo eden in kristalno jasen. Da, ko bo zimski bazen!

Tilen- bron 200 prsno

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top