Naši dijaki ponovno najboljši!

Dijaka Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje najboljša mlada inštalaterja strojnih instalacij!

Dijaki šestih srednjih poklicnih šol, ki se izobražujejo za poklic instalater strojnih instalacij, so se dne 16.5.2012 v okviru sejma Energetika pomerili na tradicionalnem državnem prvenstvu dijakov instalaterjev-energetikov strojnih instalacij. Petčlanska strokovna komisija pod vodstvom Jerneja Dolinarja je odločila, da sta se najbolje odrezala Gašper Obolnar in Aljaž Novak pod mentorstvom Miroslava Romiha iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Srednje strojne šole Novo mesto. Tretje mesto pa sta osvojila dijaka iz Tehniškega šolskega centra Maribor.

Predsednik komisije Dolinar je na razglasitvi najboljših med drugim povedal, da je bila komisija zadovoljna z znanjem, ki so ga predstavili dijaki. Posebej jih veseli, da mentorji prenašajo svoje znanje na mlade – Miroslav Romih je bil mentor zmagovalni ekipi tudi na tekmovanju na sejmu Energetika v 2010. Komisija, ki so jo poleg predsednika sestavljali še Drago Kralj, Bojan Dajčman, Franjo Pernek in Milan Gabor, je po Dolinarjevih besedah, glede na to, da gre za mojstrski poklic, po mojstrsko strogo ocenila tudi tekmovalne izdelke.

Ocenjevali so natančnost izdelave, optimalno uporabo časa in izrabo materialov, ročne in motorične spretnosti, izvedbo določene naloge, upoštevanje predpisov iz varstva pri delu, čistočo in red na tekmovališču in končni izgled. Dijaki so svoje znanje morali pokazati tudi v teoretičnem delu.

Tekmovalci so za nagrado prejeli priznanja ter praktične nagrade pokroviteljev Aklimat, Bauhaus, Herz Unitas, Hydronics za Heimayer, Mavi Maribor, Seltron, Unior in Vaillant. Prve tri ekipe so prejele še pokale, prvouvrščena dijaka pa tudi kovček za orodje podjetja Unior.

Državno prvenstvo so skupaj pripravili Sekcija instalaterjev-energetikov pri OOZ Maribor, OZS, Celjski sejem in revija Energetik.

ČESTITAMO!


 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top