Naravoslovci na Kemijskem inštitutu in Fakulteti za farmacijo v Ljubljani

V preteklem tednu, natančneje v sredo in četrtek, smo dijaki GESŠ Trbovlje vnovič dodali majhen delček k mozaiku, imenovanemu Nova generacija raziskovalcev ved o življenju ali na kratko NGVRŽ.

Po sodelovanju na okrogli mizi o napredku na področju sintezne biologije, raziskovalnem taboru in po pisanju raziskovalnih nalog smo se tokrat dijaki maturitetnih skupin biologija in kemija ter izbirnega predmeta naravoslovje odpravili na krajšo, a zato nič manj zanimivo, popoldansko ekskurzijo v Ljubljano. Natančneje na Kemijski inštitut in Fakulteto za farmacijo v Ljubljano. Možnost ogleda obeh omenjenih institucij, ki nam jo ponuja projekt “Nova generacija raziskovalcev ved o življenju”, smo izkoristili na kar se da najboljši možni način. Spoznali smo delo raziskovalcev, ga nekaj malega celo okusili in si razširili obzorja na številnih področjih, s katerimi se ukvarjajo na obeh že omenjenih ustanovah.

Srednja šola je čas širjenja obzorji in spoznavanja sveta, zato smo izredno veseli, da imamo to možnost, da si lahko pobližje ogledamo raziskovalno delo, ki utegne spremeniti prihodnost človeštva. Morda pa se bo, ravno zaradi te izkušnje, nekdo izmed nas odločil za takšno delo in bomo o njem še veliko slišali.

Galerijo slik si lahko ogledate na: http://www.medves.si/slike/ekskurzije/NGRVZ_FFA_KI_2013/Index.htm

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top