Najuspešnejši karateisti na sprejemu pri županji

Trboveljski karate klub že leta slovi po svoji odlični organiziranosti in mednarodnih uspehih. Vsako sezono nas njihovi člani razveseljujejo z osvojenimi medaljami in velikim številom najmlajših, ki jih pod svojim okriljem usmerjajo v karate. Še posebej so se mladi izkazali letos poleti na svetovnem pokalu za mlade.

 

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič je danes sprejela vse, ki so zastopali barve Trbovelj na svetovnem pokalu v karateju: Uršo in Barbaro Haberl, Stefana Joksimoviča, Ervina Salkiča, Domna Zidarja, Luko Ferlina, Luko Perca, Ajdina Mujkanoviča, Blaža Hribovška, glavnega trenerja v klubu Miho Kovačiča ter predsednika kluba, Bogdana Simerla.

 

V Umagu na Hrvaškem je julija potekal 9. Svetovni pokal za mlade, kjer je nastopilo rekordnih 973 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 držav sveta. Barve našega kluba je zastopalo kar devet tekmovalcev. Tekmovalki Urša in Barbara Haberl sta na svetovnem pokalu v karateju osvojili zlato oziroma bronasto medaljo. Poleg njiju se je izkazal tudi Domen Zidar, ki je ostal le korak do medalje.

 

Prav tako so danes sporočili, da po zadnji aktualni razvrstitvi tekmovalcev na Svetovni karate lestvici (WKF) tekmovalka Urša Haberl zaseda drugo mesto v svoji kategoriji, kar je do sedaj najvišja uvrstitev kakšnega slovenskega tekmovalca ali tekmovalke na tej lestvici. Naslednja slovenska tekmovalka je na 34. mestu. Prav tako, odlično osmo mesto na tej lestvici v svoji kategoriji zaseda njena sestra Barbara Haberl. V tej kategoriji ni na lestvici nobene slovenske tekmovalke. Tekmovalec Stefan Joksimović pa zaseda v kategoriji mladincev do 76 kg sedmo mesto. Na tej lestvici sta samo dva Slovenca in naslednji je na 35. mestu.

 

Z medsebojno podporo in spodbujanjem tako tekmovalci kot trenerji in vodstvo kluba dokazujejo, da so ekipa na mestu in da je trboveljski karate zagotovo na pravi poti.

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top