Najuspešnejše državno prvenstvo v zgodovini Karate kluba Trbovlje

V soboto, 26. novembra, je drugič zapored v Podčetrtku potekalo Državno prvenstvo do 21 let v katah in športnih borbah na katerem je nastopilo 410 tekmovalcev iz 52 klubov Karate zveze Slovenije.

Tehnični organizator Karate klub Kozjansko in Obsotelje je ponovno odlično izpeljal celotno prvenstvo. Karate klub Trbovlje je zastopalo 20 tekmovalk in tekmovalcev, in sicer: Tilen Grivec, Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Laura Božjak, Kenan Isakovič, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Lara Salkič, Urša Haberl in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Ajdin Mujkanovič, Živojin Babič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Tekmovalce so vodili trenerji Bogdan Simerl, Edin Salkič, Maks Šmidhofer in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

V katah so Trboveljčani osvojili dve medalji. Med deklicami je tretje mesto osvojila Simona Češarek. Prav tako tretje mesto je med mlajšimi člani osvojil Stefan Joksimovič. Športne borbe so prinesle pet državnih prvakov za leto 2016, in sicer: Domen Zidar med kadeti do 57 kilogramov, Urša Haberl med mladinkami do 53 kilogramov, Barbara Haberl med mladinkami do 59 kilogramov, Blaž Hribovšek med mlajšimi člani do 60 kilogramov ter Stefan Joksimovič med mlajšimi člani do 84 kilogramov. Kot zanimivost naj povemo, da so Trboveljčani letos ostali brez srebrne medalje, kar pomeni, da so zmagali v vseh finalih v katere so se uvrstili. Bronaste medalje so osvojili Kenan Isakovič med mlajšimi kadeti do 40 kilogramov, Uroš Markuljevič med mlajšimi kadeti do 50 kilogramov, Ervin Salkič med kadeti do 57 kilogramov, Luka Perc med mladinci do 68 kilogramov, Luka Ferlin med mladinci do 76 kilogramov ter Živojin Babič in Ajdin Mujkanovič med mladinci nad 76 kilogramov.

Karate klub Trbovlje je po žlahtnosti medalj v skupnem seštevku osvojil drugo mesto in prvo mesto po številu osvojenih medalj. To državno prvenstvo je bilo glede na število zlatih medalj najuspešnejše v zgodovini kluba, na kar so trenerji še posebej ponosni. Naslednjo soboto čaka Trboveljčane vrhunec sezone z organizacijo in nastopom na 44. Mednarodnem turnirju »Trbovlje 2016« na katerem pričakujemo množično udeležbo.
REZULTATI:

KATE:
Deklice:
3. mesto: Simona ČEŠAREK
Ml. člani:
3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
ŠPORTNE BORBE:
Ml. kadeti do 40 kg:
3. mesto: Kenan ISAKOVIČ
Ml. kadeti do 50 kg:
3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ
Kadeti do 52 kg:
1. mesto: Domen ZIDAR
3. mesto: Ervin SALKIČ
Mladinke do 53 kg:
1. mesto: Urša HABERL
Mladinke do 59 kg:
1. mesto: Barbara HABERL
Mladinci do 68 kg:
3. mesto: Luka PERC
Mladinci do 76 kg:
3. mesto: Luka FERLIN
Mladinci nad 76 kg:
3. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ
3. mesto: Živojin BABIČ
Ml. člani do 60 kg:
1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK
Ml. člani do 84 kg:
1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

unnamed-14 unnamed-13 unnamed-12 unnamed-15

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top