Na Polaju minuli vikend veliki nogometni turnir

V soboto, 21. novembra 2015, je v Športni dvorani Polaj Trbovlje potekal dvoranski turnir nogometašev generacije 2008 (in mlajših); U-8.

Ekipe so bile sprva razdeljene v 4 skupine, v vsaki so bili načeloma štirje slovenski nogometni klubi (A skupina 5), in sicer: skupina A (NK Rudar Trbovlje Zeleni, NK Zagorje, NK Radeče, NK Rudar Trbovlje-2, NK Termit Moravče), skupina B (NK Hrastnik, NK Rudar Trbovlje-1, NK Medvode, NK Laško), skupina C (NK Celje, NK Domžale-2, KMN Olimpija Ljubljana, NK Dobrovce/Miklavž) ter skupina D (NK Rudar Velenje, ND Polzela, NK Litija, NK Domžale).

V začetni fazi, v dopoldanskem času, so se med seboj pomerile vse ekipe v okviru svoje skupine, v izločilne boje pa so napredovali vsi (le iz skupine A je izpadla ekipa NK Radeče), zato so bile te tekme za nekatere v bistvu le ogrevanje. Razen prve tekme. Kajti takrat je bil na vrsti večni zasavski derbi NK Rudar Trbovlje Zeleni proti NK Zagorje. No, na vrsti sta bila kar dva v prvi fazi turnirja. Prvega je dobila domača ekipa, drugega pa je dobil NK Zagorje proti malce manj udarni zasedbi Trboveljčanov, NK Rudar Trbovlje-2.

IMG_0603

Na turnirju pa je kljub velikemu številu dvobojev, naenkrat potekala le ena tekma, zato so organizatorji poskrbeli, da ostalim, tako navijačem kot nogometašem, predvsem v začetku, ko je bilo na prizorišču največ ekip, ni bilo dolgčas. Organizacijo celotnega dogodka so prevzeli starši mladih nogometašev v sodelovanju z domačim klubom in bližnjimi občinami; starši pa so s pomočjo sponzorjev poskrbeli za srečelov, sami pa tudi za strežbo, redarstvo, animacijo in glasbo ter program v dvorani, medtem ko je klub (NK Rudar) poskrbel za pijačo, hrano in stroške dvorane.
Tokrat je bilo že drugič poskrbljeno tudi za animacijo otrok in obiskovalcev na turnirju, ki sva jo vodili Dolores Kirhmajer in Damira Omerčević, pod vodstvom mentorice Tine Holešek (predstavnice Srednje medijske in grafične šole Ljubljana). Otroci, ki so čakali, da bodo odigrali svojo tekmo, in mladi spodbudni navijači, so se nam v velikem številu pridružili ustvarjanju. Ustvarjali smo rakete, s katerimi so se igrali, marsikaj iz otroške domišljije, pa tudi risali, barvali pobarvanke in še kaj drugega. Za material je poskrbela Srednja medijska in grafična šola Ljubljana.

Četrtfinalni boji pa so se pričeli okoli 16.30 ure, kot presenečenje so v tem delu tekmovanja ostali kar štirje zasavski predstavniki (NK Rudar Trbovlje Zeleni, NK Rudar Trbovlje-1, NK Hrastnik, NK Zagorje). Pridružili so se jim še NK Litija, NK Celje, NK Domžale in NK Domžale-2).

IMG_0282

Te štiri tekme so bile zelo napete, a vsak zmagovalec je napredoval minimalno s dvema goloma prednosti. Polfinalisti so postali NK Rudar Trbovlje Zeleni in NK Domžale-2 (prvi polfinalni par), ter NK Celje in NK Domžale (drugi polfinalni par). Ekipi iz Domžal sta bili v teh dveh tekmah poraženi, zato se je lokalni derbi odvijal za najmanjšo pokalno lovoriko. Slavila je prva ekipa, NK Domžale, ki je z minimalno prednostjo premagala nasprotnika.

NK Rudar Trbovlje Zeleni in NK Celje pa sta s tem postali finalistki. Dvoboj za prvo mesto se je odvijal okrog 18. ure, igralci pa so bili že pošteno namučeni. Kar se je poznalo tudi na rezultatu. NK Celje je namreč slavil z minimalno prednostjo, enega gola. A domačini zato niso bili prav nič razočarani. Celjanom so z veseljem športno čestitali ter se iskreno zahvalili svojim navijačem.

Sledilo je še sklepno dejanje turnirja: Celjani so prevzeli pokal za prvo mesto, prva ekipa domačinov za drugo mesto, prva ekipa Domžal pa za tretje. Razglasili smo tudi najboljšega strelca turnirja.

Za konec pa smo si vsi skupaj rekli: se vidimo na naslednjem turnirju, ter se poslovili z nogometnim pozdravom: ZDRAVO!

IMG_0859

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top