Na poklicni maturi uspešni tudi odrasli

»Veselimo se uspehov naših petinšestdesetih udeležencev, ki so zaključili izobraževanje in postali po poklicu, kar so si želeli. Pred njimi so sedaj nove priložnosti in izzivi ter zagotovo boljša prihodnost.«

S temi besedami je direktor Zasavske ljudske univerze Tone Bezgovšek nagovoril zbrane na slavnostni podelitvi spričeval in certifikatov 7. 7. 2015. Rozalija Grešak in Nenad Djurdjević sta prejela priznanji za najuspešnejša udeleženca ZLU na poklicni maturi. Na zaključnem izpitu se je najbolje odrezala Katja Kamnikar.
Zasavje je tako bogatejše za sedem maserjev, osem pomočnikov natakarja, devetnajst računovodij, osem logističnih in dva ekonomska tehnika, osem pomočnic vzgojiteljice predšolskih otrok, eno srednjo medicinsko sestro, dva zdravstvenika ter šest prodajalcev. Štirje udeleženci so uspešno zaključili osnovno šolo. Odrasli, ki se usposabljajo in šolajo izredno, so znova dokazali, da so motivirani in imajo željo po novih znanjih. Sebi in drugim so pokazali, da je za učenje vedno pravi čas in upravičeno so lahko zelo ponosni nase in svoje dosežke. Samo znanje je tisto, ki odpira številna vrata in izboljšuje kakovost življenja.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top