Na mladinskem evropskem prvenstvu v karateju bo nastopilo kar sedem Trboveljčanov

Med 17. in 19. februarjem bo v Sofiji v Bolgariji potekalo 44. Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Mesto v reprezentanci si je s svojimi dobrimi nastopi zagotovilo sedem članov Karate kluba Trbovlje: Urša Haberl v športnih borbah mladink do 53 kilogramov, Barbara Haberl v športnih borbah mlajših članic do 55 kilogramov, Domen Zidar v športnih borbah kadetov do 57 kilogramov, Luka Ferlin v športnih borbah mladincev do 76 kilogramov, Ajdin Mujkanovič v športnih borbah mladincev nad 76 kilogramov, Blaž Hribovšek v športnih borbah mlajših članov do 60 kilogramov in Stefan Joksimovič v športnih borbah mlajših članov do 84 kilogramov. Kot reprezentančni trener bo v Bolgarijo odpotoval tudi glavni trener v klubu Miha Kovačič.

Z uvrstitvijo kar sedmih članov kluba v reprezentanco pa Trboveljčani ponovno pišejo klubsko zgodovino, saj še nobenemu klubu v samostojni Sloveniji ni uspelo, da bi se v reprezentanco za nastop na evropskem ali svetovnem prvenstvu uvrstilo toliko članov posameznega kluba.

Rezultati v zadnjem obdobju in kvalitetni vsakodnevni treningi vlivajo optimizem pred srečanjem najboljših mladih karateistov stare celine. V klubu verjamejo, da bo vseh sedem tekmovalcev kvalitetno zastopalo barve slovenske reprezentance in s tem posledično tudi Karate klub Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top