Na Miklavževem sejmu zbrali obilico sredstev za družine v stiski!

Smučanje? Novoletna zabava? Plača? Sejnina? Plašč? Nič od tega! Znesek, ki ljudem, na robu preživetja, pomeni bogastvo. Vsakdanje preživetje! V Zasavju!

Nekomu kaplja v morje, drobiž v državni vreči brez dna, nam pa: plačane položnice, topel dom, poln hladilnik, topel in iskren objem! Hvala – iz srca! Skupaj smo s pomočjo vseh dobrih ljudi zbrali 4.618,19 Evrov!

Miklavžev sejem v organizaciji Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje se je tudi tokrat, na četrtek pred Miklavžem, odvil na ulici pred in poleg stavbe prej omenjene srednje šole.

Na sejmu je bilo, v zameno za prostovoljni prispevek, moč dobiti pester sortiment izdelkov in storitev. Pecivo, palačinke, čaj, novoletne voščilnice, okrašene sveče, podstavki za pijačo, nega nohtov in še bi lahko naštevali. Izbira je bila res pestra in obenem “šla tudi za med”.

»Cilj je bil jasen, zmogli smo nemogoče,« je zapisala ravnateljica Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, Jelena Keršnik. In ga dosegli! Tudi zaradi vas! Vsi, ki ste včeraj kakorkoli bili deal prazničnega vzdušja, pripomogli, da bo kakšna luknja na pasu počakala, bili del naše že sedme pravljice, ste ponovno dokazali, da Zasavje zmore! Trboveljčani, Zagorjani, Hrastničani, Kumljanci, Izlačani, Kisovčani, Radečani… Ne poznamo ovir, barv, drugačnosti, naših, vaših… Nam je nemogoče – mogoče!

Kako? Preprosto! Brez velik besed! Z majhnimi dejanji. Le stopimo skupaj in pomagamo!

Prižigamo upanje – v srcu in očeh! Za ljudi!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top