Na lepi modri Trboveljščici kot na lepi modri Donavi z Delavsko godbo Trbovlje!

Družabna omrežja je v današnjem dnevu preplavil videoposnetek plesnega para, ki ponoči pleše po praznično razsvetljenih ulicah Trbovelj, ob spremljavi skladbe »Na lepi modri Donavi«, v izvedbi Delavske godbe Trbovlje. To sta bila Anja in Matej Pritekelj, večkratna državna prvaka v latinskoameriških in standardnih plesih, ki sta noč preplesala po ulicah Trbovelj. S tem so godbeniki na svojevrsten način dali mestu svoj prispevek ob koncu leta in skupaj z županjo, Jasno Gabrič, vsem zaželeli le najlepše v prihajajočem letu.

Ideja za videospot “Na lepi modri Trboveljščici” je nastala v vodstvu Delavske godbe Trbovlje s pomočjo Aljaža Bastiča. Za zvočno podlago so avtorji videa uporabili posnetek skladbe “Na lepi modri Donavi” v izvedbi Delavske godbe Trbovlje. Snemanje je potekalo v noči z 18. na 19. december 2015, plesala sta Anja in Matej Pritekelj iz Pirnič pri Medvodah. Snemalec, režiser in montažer videospota, ki je tudi avtor koncepta, je Trboveljčan Aljaž Bastič, 21-letni študent televizijske režije na AGRFT. Videospot je nastal v produkciji Delavske godbe Trbovlje, pri snemanju pa sta pomagala še predsednik godbe Mihael Gornik in njegova partnerka Biserka Jerman. Snemanje je bilo precej naporno, saj je potekalo več kot petnajst ur – in to ponoči, zunaj, na mrzlem. Anja in Matej, ki sta bila v Trbovljah prvič, sta poleg vseh zanimivosti mesta spoznala še eno, ki so jo bosta zagotovo najbolje zapomnila – temperaturno inverzijo – saj je bilo na Mrzlici še okoli pol desetih zvečer 7ºC, le pol ure pozneje na severu doline (več kot 600 m n. v. nižje) pa le -2ºC. Nočno plesno avanturo so uspešno zaključili na zasavskem Triglavu – Kumu, kjer jim je pogled na čudovit sončni vzhod poplačal vse ledeno hladne trenutke snemanja v dolini.

 

 

Delavska godba Trbovlje ima 112-letno tradicijo in že več desetletij spada med najboljše ljubiteljske pihalne orkestre v Sloveniji in širše. Visoko kakovostno raven in dolgoletno glasbeno tradicijo so trboveljski godbeniki potrdili z osvojitvijo prvih mest na tekmovanjih pihalnih orkestrov, ki so se odvijala v domovini, kakor tudi z izjemnimi uspehi na svetovnih prvenstvih pihalnih orkestrov. Za uspešno kulturno poslanstvo so bila godbi poleg plaket, ki jih je prejela za dosežene uspehe na raznih tekmovanjih, podeljena številna priznanja, odlikovanja in državne nagrade. Doslej je izšlo več LP plošč, kaset in zgoščenk, na katerih se Delavska godba Trbovlje predstavlja s skladbami različnih zvrsti. Godbo od leta 2007 vodi prof. Jože Kotar.

 

 

Posnetek si lahko ogledate na kanalu You Tube:
https://www.youtube.com/watch?v=JZnF_NeWeno
Povezava do filma v višji kvaliteti, kjer si ga lahko naložite na računalnik:
https://filesender.arnes.si/filesender/?vid=36f62b5d-d48d-f929-b36b-00003fffbf11

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top