Na GESŠ Trbovlje že 21. mednarodna izmenjava dijakov Trbovlje–Scheinfeld

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje (GESŠ) od 9. do 15. marca 2014 gostimo 20 dijakov in dva profesorja z Gimnazije Scheinfeld v Nemčiji.

V okviru mednarodne izmenjave dijakov z Nemčijo je to že enaindvajseta zaporedna izmenjava, v kateri je sodelovalo že 1066 dijakov. Za naše goste smo pripravili pester program s poukom, z izleti, s filmskim večerom in s spoznavanjem Trbovelj.

Po prvih dnevih sta svoje vtise zapisali Jerneja in Tadeja:

Od dne, ko sta nam profesorici omenili izmenjavo, je minilo že kar nekaj časa. Že od samega začetka pa smo se je zelo veselili. Ko smo izvedeli imena naših partnerjev, je bilo veselje še večje.

Najprej smo »stopili«v stik z novimi prijatelji preko elektronske pošte in socialnih omrežji. V nedeljo, 9. Marca 2014, pa smo jih, končno, spoznali še osebno. Dijaki iz Trbovelj prvi gostimo dijake iz Scheinfelda. Odpeljali smo jih na svoje domove, kjer smo jim predstavili svoje družine. Večer je zelo hitro minil, sledil pa je prvi šolski dan – za njih v novem okolju. Dan za dnem spoznavajo, poleg naših krajev, tudi naš način življenja.

Do sedaj smo z njimi preživeli tudi prvi družabni večer ob gledanju slovenskega filma Poletje v školjki in popoldne (vsak po svoje) na izletu, ob igranju družabnih iger, pogovarjanju, nakupovanju …

Prvi dnevi, ki smo jih preživeli skupaj, so polni lepih vtisov. Zelo se veselimo prihajajočih dni, ki jih bomo preživeli v njihovi družbi. Obenem se zelo veselimo aprila, ko bomo zamenjali vlogi.

Scheinfeld-2014-1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top