Na GESŠ Trbovlje splošno maturo opravili 100%!

Tako poklicna kot splošna matura sta zaključeni. Dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje pa so jo več kot odlično opravili!

Dijaki programa gimnazija, ki so letos prvič opravljali splošno maturo, so le to opravili kar 100 %. GESŠ Trbovlje se lahko letos pohvali z eno zlato maturantko na splošni maturi. Odličnih 30 točk je zbrala Janja Stošicki. Štirim dijakom pa se je zlato le za las izmuznilo, saj so dosegli 29 točk. To so Blaž Kozjek, Barbara Švagan, Maša Keršnik in Tamara Zupan. Hkrati pa smo ponosni na dijakinjo Tamaro Zupan, ki je hkrati še z dvema dijakinjama ljubljanskih gimnazij pri predmetu zgodovina dosegla največje število odstotkovnih točk v Republiki Sloveniji, in sicer 95.

15072013-Podelitev SM-118

 

Na GESŠ Trbovlje so zelo ponosni na vse njihove maturante poklicne in splošne mature, saj so se vsi skupaj zares odlično odrezali. Obe zlati maturantki, Sara Pusovnik (poklicna matura) in Janja Stošicki, pa seveda zaslužita posebne čestitke!

Lahko vas seznanimo z nekaterimi podatki, ki jih statistika naredi zgovorne:

  • letošnjo maturo je na GESŠ Trbovlje opravljalo 65 maturantov (v Republiki Sloveniji na splošni gimnazijah 5263 redno vpisanih),
  • uspešni na GESŠ Trbovlje so bili vsi – 100 %, v Republiki Sloveniji 95,78 %,
  • povprečno število doseženih točk 20,03 (slovensko povprečje 19,58),

Spričevala so gimnazijci prejeli v ponedeljek, 15. julija, na zaključni prireditvi v večnamenskem prostoru šole. Prisotne so nagovorili ravnateljica Jelena Keršnik, podžupanja občine Trbovlje Jasna Gabrič ter predstavnik Lions kluba Trbovlje Mihael Vengust, ki je zlati maturantki predal tudi denarno nagrado.

15072013-Podelitev SM-109

 

Vsi zlati maturanti trboveljskih srednjih šol bodo deležni sprejema pri županu Viliju Trevnu.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top